Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bioware napravil svou chybu, Andromeda dostala nové Denuvo

10.4.2017, Jan Vítek, aktualita
Bioware napravil svou chybu, Andromeda dostala nové Denuvo
Kdysi neprolomitelná DRM ochrana her Denuvo získává stále více trhlin. Nový Resident Evil VII odolával pouze týden a o moc déle to netrvalo ani v případě Mass Effect: Andromeda. Ovšem za to si BioWare mohou také sami.
Ochrana Denuvo v některých případech odolává a v jiných zase kapitulovala celkem rychle. Příkladem dosud neprolomené ochrany je Dishonored 2, dlouho odolával třeba Doom a na druhé straně je tu zmíněný Resident Evil VII nebo nově Mass Effect: Andromeda. Nicméně právě v tomto případě je na vině i samotný BioWare, který prý zapomněl použít nejnovější verzi Denuva pro finální verzi hry. To se nyní snaží s vypuštěním očekávaného patche řešit, ovšem poněkud s křížkem po funuse.





Cracknutá verze Mass Effect: Andromeda už koluje internetem, a tak nový patch poslouží pouze pro ochranu nejnovější verze hry 1.05, která by měla řešit řadu známých problémů. Znamená to tak, že kdo nechce za Andromedu platit, může si vesele hrát, pouze se musí spokojit s původní verzí. Na tu nejnovější s aktualizovaným Denuvem jim dostupný crack pochopitelně fungovat nebude.




- nová a vpravo původní verze hry -


Nová verze hry také vylepšuje tolik kritizované vzezření postav, které už nemají mít tak uměle vypadající oči jako dříve, dále byla upravena synchronizace pohybu rtů s audiem a celkové grimasy, jež byly často velice přehnané a nepřirozené. Obličeje postav tak už nevypadají tolik jako dřevěné loutky.

Vedle toho verze 1.05 přepracovala četnost umístění beden s municí a vůbec vybalancovala obtížnost, a to i v multiplayeru, zaměřila se na bugy obecně, a to i včetně problémů s uloženými pozicemi, dále řeší stabilitu nebo přidává možnost přeskočit jisté scény. Tvůrci hry se chtějí i nadále zaměřit na vylepšování hry, k čemuž jim prý od uživatelů proudí dostatek podnětů na to, aby měli v příštích měsících co na práci.

Zdroj: KitGuru