reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.10.2017, Milan Šurkala, aktualita
Kryptoměna bitcoin se těší opravdu enormní oblibě a její hodnota opět dramaticky stoupá. Za posledních pár dní nabrala několik set dolarů a nyní už je hodnota jednoho bitcoinu přes 5300 dolarů.
blazer00 (17) | 13.10.20179:38
Nejspíš netušíte v čem je Bitcom tak jinej oproti ostatním možnostem plateb a proč tedy má tak velkou popularitu.
Všechny banky a bankovní ústavy trasují a pamatují si bankovní operace ­(stejně tak virtuální měny jako Paypal­). Státy tak mají možnost sledovat co se nakupuje­/prodává a na zákaldě toho pak vyžadovat daně. To také hojně dělají. Stejně tak do těchhle transakcí nahlíží bezpečnostní orgán.
No a protože je mnoho lidí kteří nechtějí být stále pod dozorem a nebo řešit daně, tak proto vzniknul Bitcoin. Defakto Bitcoin je měnou která nepodléhá žádnému dozoru a státy ani dozorčí orgány nemají možnost sledovat za co utrácíte své peníze! Tohle je tedy jediné plus Bitcoinu a jak je vidno, tak velmi žádané.
Odpovědět0  2
Cemada (1210) | 13.10.20179:55
Takže krásný prostředek pro podvodníky, zloděje, teroristy a vůbec takovou verbež...tedy černý trh.
Odpovědět2  0
2xs (12) | 13.10.201710:06
co to je za hloupost? nechtít platit daně ­(daně=silově vynucovaná zlodějna státu­) je podvod??? neplatit zloději je zlodějna nebo snad dokonce terorismus?
Odpovědět0  5
Cemada (1210) | 13.10.201710:27
Tak jo...nebudeme je platit.
Vykradou mě, nepřijede policie. Bude mi hořet barák, nepřijedou hasiči. A takhle by se dalo pokračovat.

Ano, daně nejsou příjemné a některé jsou opravdu zlodějina, ale kdyby se neplatili tak z čeho budou placeny státní složky?
Prostě bez nich to taky nejde.
Odpovědět6  0
archenroot (27) | 15.10.201714:35
:­-­)­) tvoje programovani identity se povedlo, hura, prosel si od narozeni zmenou, ktera se povedla a na svoje schopnosti uz si rezignoval, slava!!!.

Jenom proto, ze nedokazes uvazovat o naprosto jinych systemech prispivani do ­"spolecneho rozpoctu­", neznamena, ze takove systemy neexistuji, nebo nejdou navrhnout.

Ty podminujes existenci hasicu a policie nutnosti dani. Ale to jsou 2 ruzne skupiny funkcionalit. Abys mel hasice a policii, tak nepotrebujes dane, ale potrebujes mit prostredky pro jejich zajisteni. A prostredky se daji prece ziskat tisice zpusoby :­-­) Zkus premyslet, kdyz nebudes, tak ses narodil a zemres ve svete dani.

Ja rikam, proste bez nich to taky jde.
Odpovědět1  0
Aros (547) | 18.10.20179:44
Ano, v utopickém světě by to bez nich šlo. Stát by mohl vydělávat třeba investicemi nebo jako jakákoliv firma ­(v současnosti na této frontě zpravidla prodělává, protože je to skvělý prostředek k tunelování a taky když to není Tvůj majetek...­). Nebo jakkoliv jinak. Jak píšeš, bylo by možné vymyslet tisíce způsobů...

Jenže v utopickém nepotřebuješ ani tu policii... Kdyby lidi chápali, že je pro všechny výhodnější nekrást a nepodvádět se navzájem, měli by se všichni lépe.

V utopickém světě neptřebuješ ani stát.

Ale lidi jsou lidi.
Odpovědět0  0
Cemada (1210) | 13.10.20177:22
Otázka:
Je tohle ukázka zdravého vývoje ceny produktu na trhu bez regulace nebo je to ukázka toho, jak se to může zvrhnout když se dá lidem možnost ­"vytisknout si­" prachy doma a vytvoří se i krásné prostředí pro spekulanty?

Jsem blbej strojař, né ekonom, tak vím prd a ptám se :­-)
Odpovědět2  1
hl.hl (293) | 13.10.20178:35
Je to jen dalsi ukazka toho, jak jde svet do zadela a to hooodne rychle. Dalsi ukazkou jsou ceny akcii, ceny ruznych komodit. Drive byly napriklad akcie urceny hlavne na to, ze vlastnik mel nejaky podil na firme a cerpal dividendy. Dnes se to prelilo na spekulativni vlastnictvi kdy si nekdo psoukne, cena spadne spekulant nakoupi. Pak si zase nekdo psoukne jinak, akcie vyleti a spekulant prodava. To same komodity.
Navic ty slavne kryptomeny uz dnes spotrebuji tolik energie, ze to neni vubec hezke. A opet, nekdo si v budoucny cilene psoukne a cena nektere kryptomeny klidne padne na hubu. Proste jen a jen pro spekulanty a hlavne cerny trh.
Odpovědět2  0
2xs (12) | 13.10.201710:12
na trhu není nic prdeloidního ­- vše co se dá koupit a prodat s dosažením zisku je potenciál pro zisk. kdo nechce, nemusí dělat vůbec nic. kdo chce a něco investuje i riskne, ten může vydělat. kdyby nešlo o akcie a komodity, našlo by se COKOLIV, co se dá prodat a koupit. to pšouknutí je opět na každém, jak bude či nebude reagovat.
Odpovědět1  0
15degren (143) | 13.10.201710:59
Kdyby tohle pšoukání neokrádalo o zdroje lidi co se snaží tvořit reálné hodnoty a válet se v penezích za nic jde kolem nich, tak bych v tom problém taky neviděl, ale bohužel dost lidí kvůli takovým pšoukancům skončí z ničeho nic na dlažbě. Jestli si pšoukáci myslí, že systém funguje z toho že si pšouknou tak vás zklamu, čím dal víc se popalce vyspělích státu přetváří na tkzv. ­"zmrdy­" až se celý systém přezmrduje tak co se asi stane ? Takový problém už tu párkrát byl, vzpomenu třeba letmo starý řím... a nikdo dnes neví jaké vyspělé civilizace tu už byly a poslali se zpět do doby kamené, protože dnes jsou vše jen neověřené informace od ohromný množství prachu chtivých ­"vědců­" jejich nesmyslných studií a výzkumů, ale lidi se prostě nepoučí :­-)
Odpovědět0  1
lipo (113) | 13.10.201711:39
"lehce nabyl, lehce pozbyl­" ten kdo normálně pracuje ­-> opravdu vytváří nějaké hodnoty kvůli tomu na dlažbu určitě nepřijde, protože práci nelze nahradit, sama se prostě neudělá a už dneska začíná být vidět že řemeslníci si dokážou vydělat nemalé peníze, protože je jich prostě málo..
a to pšoukání mi přijde že generují snad samotná média.. viz TV Nova a že nejsou brambory :D :D letos si vetšina družstev naopak pochvalovala jaká byla úroda a paradoxně jim toho dost zbylo.. a tak přišlo co muselo.. hoax že jich je málo, že nebudou a do týdne bylo všechno prodaný :­) o máslu ani nemluvě :D
Odpovědět1  0
lipo (113) | 13.10.201711:16
přesně, ta vidina zbohatnutí jen ­"překupováním­" je prostě lákavá a jak psal 2xs, je úplně jedno jestli se obchoduje s kryptoměnou nebo ptačím trusem :­) a samozřejmě že díky své ­"neprůhlednosti­" to je ráj pro všelijaké podvodníky atd.. ale podívejte se na ­(nejen­) naší vládu, ti žádnou kryptoměnu nepotřebují a kradou v řádech miliard :­) když se nezadaří, řekne se že odposlechy jsou nelegální, frajera chytnou se sedmičkou v ruce a zatím to vypadá že se mu ještě omluví.. takže k čemu že to všechno sledování je? a myslim že už takhle je ­(minimálně ta moje­) práce zdaněna až až.. 45.02 % mi přijde prostě dost..­(po napočítání všech těch neprůhlednejch nesmyslů..ale i např. soc+ zdrav poj. můžu doporučit pěknou kalkulačku, kde je to vše srozumitelně vypsáno https:­/­/www.pirati.cz­/kalkulacka­/ ­) a k tomu se pak přidá ještě dph a hromada dalších poplatků, takže mi neříkejte že státní aparát nemá z čeho žít... ale to sem se nějako rozvášnil :­)
Odpovědět0  0
klokan83 (150) | 13.10.201716:57
"Vytisknout­" si vlastni Cemada­-Dolary a zacit je prodavat muzete, ale muj tip je ze na Vasi menu se spekulanti nevrhnou.

Pointa totiz je v tom, ze na rozdil od Eur, Dolaru, digitalniho zlata ve Warcraftu a dalsich ­"men­" se Bitcoiny tisknout nedaji. Daji se jenom tezit podle daneho vzorce.

To ze je to zatim neregulovany prostor se casem meni. Regulace kryptomeny casem dozene.

Rust je ted hnan kepredu spekulaci, ale technologie jako taka ma potencial a tim padem i svou hodnotu. Kryptomeny vam treba davaji moznost poslat penize nekomu v Zimbabwe nebo ve Venezuele za minimalni poplatek a bez cekani. Navic prijemce nemusi mit bankovni ucet. Staci smartfon.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.