reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitcoin Suisse přináší 85000 švýcarským obchodům možnost platby kryptoměnami

24.8.2021, Milan Šurkala, aktualita
Bitcoin Suisse přináší 85000 švýcarským obchodům možnost platby kryptoměnami
I když to s kryptoměnami velmi dlouho moc nevypadalo, že by se mohly stát platební metodou, v posledních měsících to začíná vypadat jinak. Švýcarští obchodníci nyní dostávají možnost díky Worldwide a Bitcoin Suisse.
Počet služeb, které začínají přijímat kryptoměny jako platební metodu, se postupně zvyšuje. Boom by mohl nastat např. ve Švýcarsku, kde společnosti Worldline a Bitcoin Suisse spustily možnost platby pomocí Bitcoinu a Etherea. Worldline nabízí platební služby obchodníkům a nyní díky švýcarské společnosti Bitcoin Suisse rozšířila podporu platebních metod právě o ony dvě kryptoměny.
 
Worldwide Bitcoin Suisse
 
Projekt je nazván WL Crypto Payments a švýcarským obchodníkům umožní přijímat platby v BTC a ETH v obchodech i internetových obchodech, kde si mohou nainstalovat plugin ke stávajícímu platebnímu systému. Cena zboží je ukázána nejen v CHF, ale také kryptoměně, kterou si zákazník zvolí k platbě. Volatilita se pak obchází tím, že po platbě je obchodníkovi ihned konvertována na CHF. Tuto platební metodu může využít až 85000 švýcarských obchodníků. Kolik jich ale rozšíří své platební metody i o kryptoměny, to ukáže až čas.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama