reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BitFenix Aegis: skříň s LCD v předním panelu

27.2.2015, Jan Vítek, aktualita
BitFenix Aegis: skříň s LCD v předním panelu
Známý a oblíbený výrobce počítačových skříní, společnost BitFenix, si připravila další skříň, která má ve svém předním panelu zasazen LCD displej. Jde o model Aegis, který tímto navazuje na dříve představenou Pandoru.
BitFenix Pandora byla představena již loni v září a jde o malou skříň pro sestavy s deskou Micro ATX, do níž se ale přesto vejde i velmi výkonná sestava se dvěma grafikami, jak ostatně ukazují přiložené fotografie u aktuality. Nyní se tak BitFenix rozhodl nabídnout další model s předním LCD displejem, a to Aegis, což je již větší skříň, ale stále určená pro sestavy s Micro ATX deskou. Jde tedy stále o Mini Tower.





Ovšem oproti Pandoře má Aegis už běžnější design herní počítačové skříně, takže tu máme perforované plechy, ostré rysy i velké boční plexi, skrz něž můžeme koukat na svou sestavu. BitFenix jako obvykle připravil i modelovou sestavu, která je chlazena pomocí vody, a to jak procesor, tak dvě grafické karty.





Do útrob skříně se vejdou karty s délkou až 380 mm, dále čtyři 3,5" pevné disky a stejně tolik 2,5" disků. Není tu však pozice pro optickou mechaniku, ale s tím se už řada uživatelů dokáže snadno smířit. Co se týče chlazení, předek skříně může právě i díky nepřítomnosti pozice pro optickou mechaniku nést tři 120mm nebo dva 140mm ventilátory, což odpovídá i možnostem pro instalaci radiátoru vodního chlazení. Nahoru se vejdou také tři 120mm nebo dva 140mm ventilátory a pak tu je ještě zadní a spodní 120mm pozice. U všech ventilátorových pozic pro nabírání čerstvého vzduchu jsou prachové filtry.





Vepředu máme dva porty USB 3.0 plus klasické audio pro sluchátka a mikrofon. Displej BitFenix ICON v předním panelu je skrytý, takže ve vypnutém stavu není vidět. Má úhlopříčku 2,8", rozlišení 320 x 240 a připojuje se pomocí rozhraní USB 2.0 přímo do základní desky. S pomocí softwaru si tedy na něm můžeme zobrazit vlastní obrázek, přičemž výrobce dal k dispozici zdrojový kód. Ten mohou vývojáři využít pro další úpravy a třeba i zobrazení animací.

BitFenix Aegis bude k dispozici v několika barevných provedeních, a to včetně černého, červeného, žlutého, modrého a bílého. K dispozici bude také jednodušší Aegis core, ovšem ten bude mít namísto displeje hliníkové logo výrobce.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama