reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BitFenix si připravil dva ovladače otáček ventilátorů

18.5.2012, Jan Vítek, aktualita
BitFenix si připravil dva ovladače otáček ventilátorů
Společnost BitFenix si připravila doplňky pro své skříně v podobě dvou ovladačů otáček pro ventilátory. Ty jsou v klasickém provedení pro 5,25" šachty a jmenují se Recon a Hydra Pro. Zvlášť zajímavý je Recon, o němž výrobce prohlašuje, že...
Společnost BitFenix si připravila doplňky pro své skříně v podobě dvou ovladačů otáček pro ventilátory. Ty jsou v klasickém provedení pro 5,25" šachty a jmenují se Recon a Hydra Pro. Zvlášť zajímavý je Recon, o němž výrobce prohlašuje, že jde o první zařízení svého druhu s připojením na internet a Hydra Pro zase dokáže na každý kanál poskytnout výkon až 30 W a také umí v případě ventilátorů BitFenix Spectre a SpectrePro ovládat (čili zapínat a vypínat) jejich LED podsvícení.





Recon se dodává se softwarem pro Windows, poskytuje pět kanálů pro ventilátory a my je budeme moci ovládat s pomocí notebooků, chytrých telefonů či tabletů přes síť. Na displeji telefonu si také budeme moci ověřit otáčky ventilátorů a teploty komponent. Mobilní rozhraní je přitom určeno pro webový prohlížeč, takže není třeba instalovat žádnou speciální aplikaci (tedy až na cílový počítač, pochopitelně). Uživatelé budou moci také tvořit profily, ty ukládat a rychle zpětně vyvolávat. To vše vypadá velmi pěkně, ale otázkou je, zda má možnost ovládání ventilátorů přes mobil či jiné zařízení vůbec nějaký smysl.





Hydra Pro má také pět kanálů pro napájení a ovládání ventilátorů, umí pracovat s jejich podsvícením a stejně jako předchozí model má povrch BitFenix SofTouch, což znamená změkčený plast. To je celkem pochopitelné, když stejným povrchem jsou opatřeny snad všechny přední panely u moderních skříní této firmy.

BitFenix Recon se bde prodávat za 35 euro už od příštího týdne a Hydra Pro přijde na 30 euro, ale na trhu se objeví až příští měsíc.

Zdroj: TZ BitFenix
reklama