Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BitFenix uvádí pěknou malou skříň pro výkonné sestavy

25.5.2012, Jan Vítek, aktualita
BitFenix uvádí pěknou malou skříň pro výkonné sestavy
Společnost BitFenix se pochlubila svým nejnovějším počinem v podobě skříně Prodigy. Ta je určena pro sestavy se základní deskou Mini-ITX, ovšem to neznamená, že bychom se měli kvůli tomu spokojit spíše s méně výkonným počítačem. Tato skříň...
Společnost BitFenix se pochlubila svým nejnovějším počinem v podobě skříně Prodigy. Ta je určena pro sestavy se základní deskou Mini-ITX, ovšem to neznamená, že bychom se měli kvůli tomu spokojit spíše s méně výkonným počítačem. Tato skříň totiž podporuje dlouhé grafické karty (až 320 mm), vysoké chladiče procesorů a dokonce i vodní chladiče (240 mm dlouhý radiátor). Pak je celkem pochopitelné, že je zde místo i pro klasický ATX zdroj.





Skříň BitFenix Prodigy bude k dispozici v černém či stříbrném provedení a vybavena je čtyřmi madly, díky nimž nebude problém ji popadnout a vzít třeba na LAN party (pokud něco takového je dnes ještě aktuální). Nabídne také nový materiál a právě z něj jsou vytvořena ona madla. BitFenix jej nazývá FyberFlex Composite a slibuje u něj ohebnost, ale vysokou odolnost. Povrch ale tvoří měkká vrstva SofTouch, kterou BitFenix využívá snad všude.





Co se týče prostoru pro disky a SSD, pak instalovaná klec BitFenix FlexCage může nést až pět 3,5" HDD či 2,5" SSD, k čemuž můžeme připočítat také jednu optickou mechaniku plné velikosti. Je však otázkou, zda tolik disků nenainstalujeme přes delší (nebo snad i jakoukoliv) grafickou a jinou kartu. Proto je jedna část klece se třemi pozicemi vysunovací.





Pravá bočnice skříně také nabídne dva porty USB 3.0 a k tomu 2x 3,5mm audio. Dopředu se pak vejdou dva 120mm ventilátory (jeden je v balení) nebo jeden až 230mm, vzadu máme nainstalovaný 120mm, ale pozice podporuje i 140mm model (proč ten tam není už v základní výbavě, je mi záhadou) a nakonec tu je horní pozice pro dva 120mm nebo radiátor.

Rozměry skříně jsou 250 x 404 x 359 mm (Š x V x H) a když se podíváte na zadní část, uvidíte dvě záslepky. To je samozřejmě kvůli možnosti instalovat výkonné karty s dvouslotovými chladiči, avšak otázkou je, zda tato skříň neumožní nainstalovat také základní desku formátu Mini-DTX. Ve specifikacích ale není uvedena, takže na to nespoléhejme.

Cena byla stanovena na 69 euro a na trh se Prodigy dostane v červnu.

Zdroj: TZ BitFenix