reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BlizzCon 2021 byl také zrušen, opět je na vině pandemie

28.5.2021, Milan Šurkala, aktualita
BlizzCon 2021 byl také zrušen, opět je na vině pandemie
Už loni byl kvůli koronavirové pandemii zrušena konference BlizzCon 2020. Letos se děje znovu a může za to v podstatě tentýž důvod. Přidává se k tomu ještě nejistota kolem epidemiologických opatření.
Koronavirová pandemie přesunula spoustu věcí do online světa, a to se zdaleka netýká jen práce. Už loni byla zrušena herní konference BlizzCon 2020 a nyní je jasné, že stejný osud potká také letošní ročník BlizzCon 2021. Důvody jsou podobné, byť se to trochu mění. Stále je zásadním důvodem koronavirová pandemie. Počty nakažených se i v USA včetně Kalifornie (kde se měl BlizzCo konat) snižují, což dávalo naději, že se letošní ročník přeci jen uskuteční.
 
BlizzCon logo
 
Organizátoři se nicméně rozhodli tak neučinit. Situace se sice zlepšuje, ale může se v budoucnu také zhoršit, adekvátně tomu se postupně mění epidemiologická opatření a nikdo neví, co bude platit v listopadu, kdy se měl konat BlizzCon 2021. Příprava takové konference není záležitostí pár dní, aby se dalo reagovat na případné změny v opatřeních v krátké době před plánovaným zahájením. Proto se zatím počítá s online verzí BlizzConline na začátku roku 2022 a doufá se, že BlizzCon 2022 by už přeci jen mohl vyjít.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama