reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BMW plánuje s autonomními auty předčit Google

6.3.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
BMW plánuje s autonomními auty předčit Google
BMW se hodlá více věnovat oblasti autonomních aut a plánuje revoluci ve vývojářském a výzkumném oddělení, aby se jejich auta vyrovnala autonomním vozidlům od Googlu a Tesly a především je překonala.
Člen výzkumného a vývojářského oddělení BMW Klaus Froehlich prozradil, že se firma hodlá do autonomních aut skutečně opřít. BMW plánuje kompletní přestavbu. Například ve výzkumném a vývojářském oddělení budou zaměstnáni především počítačoví programátoři - až polovina personálu. Je to z důvodu, že firma potřebuje vyvinout základ pro svá autonomní auta.

Firma tak cílí na to, aby vytvořila ty nejinteligentnější autonomní auta, která pokoří i konkurenci. BMW také nedávno uzavřelo partnerství s čínskou firmou Baidu, aby spolu mohli na autonomních autech pracovat.

BMW právě proto, že se jedná o automobilového výrobce, nemá mnoho zkušeností s umělou inteligencí nebo s oblastí strojového učení. To vše je ale u autonomních aut potřeba, protože musí mít svůj "mozek", jenž je základ.




BMW chce se svými autonomními auty zastínit Google

V současné době je ze 30 000 zaměstnanců, kteří pracují na vývoji a výzkumu pro BMW, jen 20 % softwarových inženýrů, což je nyní nedostatečné. BMW tak plánuje do pěti let mít 50 % vývojářů, kteří se budou zabývat programováním. Své vlastní technologie chce pak firma uvolnit a dát k dispozici, aby je mohli menší výrobci používat, a přispět tak k rozvoji.

BMW chce mít co nejvíc vlastních expertů, i když by partnerství s dalšími firmami mohla přinést jisté výhody. Kde však má BMW mezery a spolupráci bude potřebovat, jsou například cloud computing nebo technologie ukládání dat.

Žijeme tak v době, kdy za chvíli řidiči nebudou vůbec potřeba, protože autonomní auta budou schopná cestu odřídit sama. BMW v to alespoň věří a to je důvod, proč se v odvětví autonomních aut začne více angažovat.

Zdroj: dailymail.co.uk, google.com
reklama