reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bude mít Windows Mobile 7 multi-touch? Nebo nebude? A není to vlastně jedno?

7.4.2009, Pavel Bureš, aktualita
Bude mít Windows Mobile 7 multi-touch? Nebo nebude? A není to vlastně jedno?
Před několika dny se na světlo světa dostalo video společnosti Microsoft, na kterém můžeme vidět mobilní zařízení s operačním systémem, jehož rozhraní nápadně připomíná Windows Mobile a mohlo by se tak jednat o ukázku připravované verze...
Před několika dny se na světlo světa dostalo video společnosti Microsoft, na kterém můžeme vidět mobilní zařízení s operačním systémem, jehož rozhraní nápadně připomíná Windows Mobile a mohlo by se tak jednat o ukázku připravované verze 7. Velkou vlnu kritiky v mnoha diskusních fórech (zejména těch amerických, kde dominují příznivci Apple iPhonu) vyvolal fakt, že žádný z přístrojů není vybaven technologií multi-touch, tj. nedokáže zpracovávat více doteků na displej současně.




Magazín msmobiles.com přinesl vyjádření zaměstnance Microsoftu, který popřel, že by na videu byl zachycený operační systém Windows Mobile 7. Všichni, pro které je multi-touch důležitou vlastností, tak mohou neustále doufat, že tuto technologii bude Microsoft v další verzi Windows Mobile podporovat. V současné době se stále čeká na přístroje s Windows Mobile 6.5, který má sloužit jako jakýsi mezičlánek mezi současnou verzí 6.1 a údajně přelomovým systémem Windows Mobile 7. Ten se však podle nyní dostupných informací objeví až někdy v polovině roku 2010, takže se mnoho věcí může změnit.

Zdroj: msmobiles.com, wmpoweruser.com
reklama