Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bude Yahoo! koupeno společností Microsoft, nebo se spojí s Googlem?

4.2.2008, Marek Štelčík, aktualita
Bude Yahoo! koupeno společností Microsoft, nebo se spojí s Googlem?
Agentura Reuters v přímé citaci jednotlivých společností přináší velice zajímavou zprávu. Již koncem minulého týdne podala společnost Microsoft akcionářům internetové společnosti Yahoo! nabídku na koupi společnosti za cenu o 62 % vyšší,...
Agentura Reuters v přímé citaci jednotlivých společností přináší velice zajímavou zprávu. Již koncem minulého týdne podala společnost Microsoft akcionářům internetové společnosti Yahoo! nabídku na koupi společnosti za cenu o 62 % vyšší, než je tržní hodnota. Konkrétně společnost Microsoft nabídla 44,6 miliard amerických dolarů. Společnost Microsoft by si podílem na internetu polepšila zhruba o 12 % na celkových 18,2 %. Takovýto výsledek by nahrával společnosti Microsoft do karet u antimonopolních úřadů, akvizicí by nebylo zajištěno dominantní postavení na trhu. To však není samozřejmě nic platné společnosti Google.



Google se na svém oficiálním blogu pustil do plánovaného převzetí relativně tvrdě. Poukazuje na budování monopolu a především zastavení inovací v internetovém prostředí. Zároveň management společnosti Yahoo! je příznivě nakloněn obnovení jednání o alianci mezi společnostmi Google a Yahoo!, které probíhaly před několika měsíci. Oficiálně uváděný důvod, proč obnovili jednání o obchodní alianci se společností Google je ten, že jsou přesvědčeni o nedostatečné výši učiněné nabídky. Nabídka vyšší o 62 % nad tržní hodnotou se jim zdá nedostatečná. Snaha Googlu pomoci společnosti Yahoo! je logická, ačkoliv zde přímé spojení zřejmě nepřipadá v úvahu, tak se společnost snaží, aby nebylo Yahoo! koupeno společností Microsoft.

Zdroj: Laptoplogic, Dailytech