reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Buffalo přichází s novým externím diskem i NAS

28.7.2011, Jan Vítek, aktualita
Buffalo přichází s novým externím diskem i NAS
Společnost Buffalo si připravila nového zástupce externích pevných disků s kapacitou 3 TB a vedle toho i nové síťové úložné zařízení NAS s kapacitou 2 TB. Externí pevný disk dostal označení HD-LBFV3.0TU2, přičemž patří do série HD-LBFVU2....
Společnost Buffalo si připravila nového zástupce externích pevných disků s kapacitou 3 TB a vedle toho i nové síťové úložné zařízení NAS s kapacitou 2 TB. Externí pevný disk dostal označení HD-LBFV3.0TU2, přičemž patří do série HD-LBFVU2. Na trh přijde příští měsíc.



HD-LBFV3.0TU2 má rozměry 189 x 123 x 39 mm (umístit jej můžeme vertiálně i horizontálně), váží kolem jednoho kilogramu, nepotřebuje k chlazení ventilátor a vybaven je bohužel stále pouze rozhraním USB 2.0. Hluk a vibrace se budou snažit utlumit vnitřní silikonové úchyty disku. Jeho kapacita je tedy 3 TB, což je hlavní důvod, proč nás přijde na cca 285 USD.



Druhý produktem je NAS Buffalo LS-WSX2.0TL/R1 jako zástupce rodiny LinkStation. Jeho lesklé tělo obsahuje dva 1TB disky (2,5" modely) spolupracující v režimu RAID 0, což tedy není zrovna vhodné z hlediska bezpečnosti dat, neboť havárie jednoho z disků vás připraví o všechna data. Snad bude ale možné je provozovat i bez pole RAID.



NAS má rozměry 135 x 82 x 40, vybaven je konektivitou Gigabit Ethernet a USB 2.0, může pracovat jako DLNA server, iTunes server a zvládne také stahovat torrenty a provádět zálohy dat. Na trh přijde pochopitelně nejdříve v domovině firmy Buffalo, tedy v Japonsku, a to v polovině srpna za cenu 450 USD v černé či bílé barvě.

Zdroj: TCM - 1, 2
reklama