Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Canon PIXMA: lavina nových tiskáren

13.7.2004, Petr Svoboda, aktualita
Canon PIXMA: lavina nových tiskáren
Společnost Canon, kterou známe jako předního výrobce tiskáren, kopírek, skenerů a digitálních fotoaparátů, spustila lavinu produktů v nové řadě Canon PIXMA. Pro tuto řadu by měl být charakteristický především nový futuristický a líbivý design,...
Společnost Canon, kterou známe jako předního výrobce tiskáren, kopírek, skenerů a digitálních fotoaparátů, spustila lavinu produktů v nové řadě Canon PIXMA. Pro tuto řadu by měl být charakteristický především nový futuristický a líbivý design, ale také tiskové rozlišení 4800 x 1200 dpi. Další společnou vlastností je technologie FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering), která pomocí dvou pikolitrových kapiček inkoustu tiskne fotografie v kvalitě blízké chemickému procesu. Zástupci Canonu se netají svým nadšením: „Řada PIXMA ztělesňuje jasný odklon od produkce konvenčních stolních zařízení,“ uvedl Mogens Jensen, vedoucí Canon Consumer Imaging Europe. „Díky jejich inteligentní funkčnosti a nádhernému pozoruhodnému designu je lze umístit na libovolné místo v domácím nebo pracovním prostředí, kam dokonale zapadnou.“
Představme si velmi stručně jednotlivé modely v nové řadě:

A1610, A2210
Tyto cenově dostupné tiskárny patří do entry-level kategorie. Podle výrobce údajně dosahují se čtyřmi barvami inkoustu stejných výsledků, jako jiné fototiskárny při soutisku šesti barev. Tisknou rychlostí 18 respektive 20 stran za minutu.

A2810, A3410
Tiskárny k všestrannému použití. S rychlostí tisku 23 resp. 25 stran za minutu by měly patřit k nejrychlejším na trhu. Umožňují bezokrajový fotografický tisk, stejně jako předchozí modely je lze připojit technologií PictBridge přímo k digitálnímu fotoaparátu.

Lyon 1, Lyon 2
Multifunkční zařízení, které v sobě spojuje možnosti inkoustové tiskárny, skeneru, kopírky a model Lyon 2 navíc integruje čtečku paměťových karet. Rychlost tisku černobílých stran je 18 s/min, pro barevný tisk 13 s/min.

Helsinky 1, Helsinky 2
Další multifunkční zařízení. Oproti Lyonu disponuje navíc možností tisku na CD, ovládání usnadňuje velký LCD displej. Model Helsinky 2 nabízí i faxování. Rychlost tisku je 25 černobílých stran za minutu, barevně 17 s/min.