reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CD Projekt Red potvrzuje, po Cyberpunk 2077 přijde další Zaklínač

12.3.2020, Jan Vítek, aktualita
CD Projekt Red potvrzuje, po Cyberpunk 2077 přijde další Zaklínač
CD Projekt Red se aktuálně chystá opustit fantasy svět Zaklínače a přeskočit do sci-fi světa Cyberpunk 2077, ovšem my už nyní víme, že to nebude na dlouho. Zaklínač se nám totiž ihned poté vrátí. 
CD Projekt Red už pochopitelně jede ve sci-fi režimu pěknou řádku let, ovšem my jako zákazníci a hráči to poznáme až po prázdninách, kdy Cyberpunk 2077 přijde na trh. A nový Zaklínač pochopitelně také nebude následovat zanedlouho poté, ale až za další roky. Záleží především na tom, o jaký titul vůbec půjde a kdy se na něm začne pořádně pracovat. 
 
 
Sám Adam Kiciński z CD Projekt Red ale v rozhovoru s novináři potvrdil, že hra ze světa Zaklínače bude následovat bezprostředně po Cyberpunk 2077, ovšem to samo o sobě neznamená, že můžeme mluvit o pokračování třetího dílu s podtitulem Divoký hon, čili o akčním příběhovém RPG. Nicméně hráči asi nic jiného neočekávají a většina z nich by byla zklamaná, kdyby to bylo jinak. 
 
Ostatně v knihách Sapkowského je více než dost inspirace pro vytvoření dalšího příběhu, který ovšem s příběhy z knih nemusí mít mnoho společného. Samotný Divoký hon je v hlavní sérii o Geraltovi z Rivie jen letmo zmíněn, a přitom se stal hlavním tématem pro třetí díl hry. V tom dalším by to tak mohlo být podobné, ale bude záviset i na tom, jak se CD Projekt Red dohodne se Sapkowským. O něm se tvrdí, že hry o Zaklínačovi i obecně zrovna v lásce nemá, ale ve skutečnosti se o ně spíše jen moc nezajímá a také jde o to, že mu nepřinesly velký zisk. Za to si ale nakonec může jen on sám, neboť odmítl nabídku procent ze zisku, neboť nevěřil v úspěch této série a jak později uznal, byla to velká chyba. 
 
Od Adama Kicińského se už dozvíme jen to, že ve studiu už byl malý tým vyhrazen pro přípravné práce na vývoji nové hry a Cyberpunk 2077 zůstává hlavní náplní, neboť jsou na řadě ještě DLC a další slíbený obsah. Až někdy poté přijde na řadu Zaklínač. 
 
Zdroj: Eurogamer


reklama