reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
I když Velký hadronový urychlovač LHC je v provozu "jen" 9 let, CERN už plánuje výstavbu nového, mnohem většího. Ten nese název Future Circular Collider (FCC) a bude mít na délku neuvěřitelných 100 km.
wrah666 (6205) | 17.1.201910:29
Když vezmete, kolik let potrvá podobný projekt do detailu připravit, vyřídit nutnou administrativu a podobně, kolik let potrvá vykroužit přesně ten 100 km tunel a kolik dalších let to budou osazovat, tak to vcelku nijak předčasné není.

PS: Ovšem popis, kolik miliard E bude stát upgrade na konci 50. let mi přijde docela vtipné. EU se zvrhla ve zcela nestabilní experiment, který se již rozpadá vlastní vahou. Uvědomte si, že prošlo referendum o Brexitu, ­(ať už to dopadne jakkoliv­) a hlasy, že by se mělo raději vypadnout, dokud to vůbec ještě jde sílí snad ve všech státech. Osobně bych EU a Euru nedával víc než tak 10 let. Určitě ne skoro 40!
Odpovědět3  7
M0RGAN (248) | 18.1.201911:07
To si pletete, ty hlasy o vypadnutí jsou silné tak akorát v Česku, které tradičně funguje jako velvyslanectví vůle Kremlu. A ten potřebuje oslabenou Evropu, rozhodně ne sjednocené a silné demokratické státy.
I ten Brexit prošel především na základě ­"pohádek­", které vyprávěli jeho stoupenci. Pár hodin po oznámení výsledku referenda vystoupil vysmátý Farage na veřejnosti a plivl voličům do ksichtu slovy, že jim celou dobu lhal a byli tak hloupí, že mu naletěli. A k tomu to referendum bylo spojeno se setrváním Camerona na postu premiéra. A přesto prošlo jen tak tak.
Stačí teď udělat referendum nové, ve kterém už budou Britové hlasovat o konkrétní smlouvě a bude spojeno se setrváním Mayové ve funkci ­(tedy Brexit a Mayová, nebo Bremain a nové volby­). A garantuji Vám, že Bremain zvítězí a to minimálně 60:40, spíš 70:30.
Podle předpovědí czexiťáků se měla EU z Brexitu hroutit a VB být stabilní a sebevědomá. V realitě je tomu přesně naopak.

Chce to míň číst konspirační weby a víc sledovat reálné dění v Evropě.
Odpovědět1  2
wrah666 (6205) | 18.1.201911:27
Sílí prakticky všude, to těžko popřete. Wilders v Holandsku, Le Penová ve Francii, AFD v Německu ­(jen škoda, že německá AFD nemá alespoň jednoho schopného vůdce, jinak byla ve volbách podstatně lepší­). A též těžko popřete, že komplet celý jih zkrachoval. Řecko, Itálie, Španělsko, Portugalsko, Irsko.
Odpovědět1  2
petrib (151) | 19.1.20199:52
Všask se na tom roky tvrdě maká. Setkání evropských neonacistů v roce 2015 pořádalo fórum ruských konzervativců ­(spolupořadatel Vlast ­(Rodina­)­) v Petrohradě, Le Pen úvěruje První česko­-ruská banka, petrohradský Institut pro výzkum internetu pravděpodobně zkoumá, kolik lidí se nechá zblbnout fake news a dezinformacemi, ...
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.