reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ChatGPT má vlastní kompresní jazyk umožňující obejít limit počtu slov

13.4.2023, Milan Šurkala, aktualita
ChatGPT má vlastní kompresní jazyk umožňující obejít limit počtu slov
Systém ChatGPT má limit počtu slov, kolik může v rámci jedné konverzace vygenerovat. Přišlo se však na to, jak tento limit obejít a konverzaci si zkomprimovat a uložit. GPT je totiž možné přinutit si konverzaci převést do vlastního kompresního jazyka.
Pokud chcete s ChatGPT vést dlouhé konverzace, můžete se setkat s nepříjemným limitem počtu slov, který může nastat právě v okamžiku, kdy už jste skoro v cíli a máte téměř hotov obsah, který jste s jeho pomocí chtěli vytvořit. Tento limit by měl být nyní okolo 8 tisíc slov a lidé už přišli na to, jak ho do jisté míry obejít. GPT-4 totiž může být vyzván k tomu, aby celou konverzaci zkomprimoval a příště zase načetl a importoval. Nemusíte tak začínat celý chat znova.
 
ChatGPT
 
Uživatel gfodor na Twitteru nazval tento komprimační jazyk Shogtongue a pracoval s ním i ilustrátor a spisovatel Jeremy Nguyen. Ten systému ChatGPT řekl, až vytvoří "kompresi, která je bezeztrátová s minimálním počtem tokenů, a vytvoří výsledek, který může být předhozen LLM systému, jakým je on sám, a vyprodukuje stejný výstup". Dalším zkoumáním se zjistilo, že GPT-3.5 tomuto jazyku nerozumí a totéž se týká GPT-4 při přístupu přes API, který s ním má problémy.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama