reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cherry uvádí odolnou myš MC 4000 pro pracanty

19.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Cherry uvádí odolnou myš MC 4000 pro pracanty
Německou společnost Cherry známe především jako výrobce kvalitních mechanických tlačítek Cherry MX, které řada dalších výrobců napodobuje. Nyní si ale připravila něco trošku jiného než klávesnici, a to myš MC 4000 učenou pro profesionály.
Jde o "kancelářské profesionály", kteří s myší pracují neustále, a tak potřebují především vysokou kvalitu a ergonomii. V záplavě periferií, které jsou dnes prezentovány především jako herní, tak jde o příjemné osvěžení. Tato myš se svým tvarem blíží produkci Microsoftu a připomenout nám může staré IntelliMouse. Stejně jako ony má souměrný tvar, což platí i pro rozmístění tlačítek, a tak se bude hodit pro leváky stejně dobře jako pro praváky. Tím však občas trošku trpí ergonomie, ale to bychom mohli hodnotit až při bližším seznámení s tímto produktem.





Cherry MC 4000 nás má zaujmout také kvalitním optickým senzorem, má dvoubarevné podsvícení, jímž reaguje na nastavených 1000 nebo 2000 dpi (nižší odpovídá modré, vyšší červené barvě), dále má šest tlačítek včetně kolečka a na spodní straně velké teflony, které obíhají téměř celý její tvar. Senzor má zvládnout krom rozlišení 2000 dpi také sledovat povrch při rychlosti pohybu až 1,5 metru za sekundu.





Tlačítková výbava čítá dvě hlavní, kolečko, tlačítko nad ním a pak dvě postranní, přičemž právě díky nim nám MC 4000 může připomenout staré IntelliMouse, které také měly po jednom velkém tlačítku na obou bocích. Výrobce udává, že spínače pod tlačítky zvládnou za svůj život 10 milionů stisků a kolečko 150.000 "cyklů". Není přitom zřejmé, zda tyto cykly znamená celé otočení, nebo jeden krok, což by ale bylo málo.





Cherry MC 4000 dále váží kolem 130 gramů a její rozměry jsou 116 x 65 x 35 mm. Její součástí je prostý 1,8metrový kabel s rozhraním USB a sama bude potřebovat 100 mA.





Myš přijde na evropské trhy v září a přijde na doporučených 30 eur.

Zdroj: Cherry
reklama