reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftec GP-01B: nová herní skříň s LED

13.7.2016, Jan Vítek, aktualita
Chieftec GP-01B: nová herní skříň s LED
Chieftec se pochlubil svou novou skříní, která je určena pro herní sestavy. Výrobce ji určil pro DIY market, čímž ale myslí to, že takovou skříň použijí samotní uživatelé pro vlastnoruční sestavení svého vyvoleného počítače.
Chieftec GP-01B přichází v celočerném provedení a nabídne celou prosklenou levou bočnici. Vyrobena je ale především z 0,7mm plechy SECC a jak můžete vidět z fotografií, určena je především pro sestavy založené na deskách ATX. Vedle nich by ale mělo být uvnitř dost místa i pro opravdové desky Extended ATX (E-ATX) vzhledem k rozmístění montážních otvorů pro distanční sloupky.





Dnešní herní hardware prostě musí mít LED podsvícení, a to nejlépe takové, které bude hrát všemi barvami. Zde tedy nejde o RGB a libovolný odstín, ale o LED proužky v horní části předního panelu schopné svítit 8 různých barev a různé efekty. Vyhrazeno je pro ně jedno tlačítko, kterým budeme moci LED efekty ovládat a pochopitelně LED i zcela vypnout. Přední panel také nabídne dva porty USB 3.0 a také dva USB 2.0 a audio. Nechybí ani tlačítka pro nastavení otáček ventilátorů, u nichž se ale výrobce už nezmiňuje o tom, jak přesně mají fungovat.





Uvnitř je komora zdroje a pevných disků oddělena od hlavní části se základní deskou a jejími komponentami. Celkové rozměry skříně jsou 516 x 210 x 450 mm (H x Š x V), hloubka zdroje může být maximálně 200 mm a co se týče karet, zde v podstatě nejsme omezeni. K dispozici je tu pro ně také vertikálně i horizontálně nastavitelný držák, který jim poskytne oporu.

Dovnitř se vejdou čtyři pevné disky, dvě SSD a také dvě externí mechaniky. Pro chlazení se využijí dva předinstalované přední 120mm ventilátory a jeden 120mm zadní. Do horní pozice můžeme také nainstalovat dva další 120mm nebo 140mm ventilátory, popřípadě pak až 280mm radiátor. Přední ventilátory lze vyměnit za 240mm radiátor vodního chlazení, nebo k nim můžeme přidat ještě jeden 120mm kousek.

Chieftec GP-01B bude na evropských trzích k dispozici od příštího týdne.

Zdroj: TZ Chieftec
reklama