reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Choiix: doplňky pro váš notebook

6.5.2010, Jan Vítek, preview
Choiix: doplňky pro váš notebook
Pokud jste ještě o společnosti Choiix neslyšeli, není divu, protože u nás ještě není tak zavedená, i když si už našla cestu do řady obchodů. My se podíváme na její aktuální nabídku formou preview několika produktů, které jsme dostali k dispozici.
Kapitoly článku:
  1. Choiix: doplňky pro váš notebook
  2. Notebookové podložky a pouzdra
  3. Externí HDD box

Choiix U Cool Notebook Pad


Pokud si rádi vezmete svůj přenosný počítač na gauč, do postele, nebo na koberec, možná se vám bude hodit U Cool Notebook Pad přicházející ve třech verzích - modré C-HS01-BE, světle zelené C-HS01-GE a naší černé C-HS01-KE.



Jedná se o podložky vyrobené z Ethylén vinyl acetátu a mikrovláken, které jsou tvarované tak, aby byly pohodlné pro uživatele, na němž mohou spočívat, aby jej chránily před teplem notebooku, a pak mají zajistit dobré chlazení pro notebook. Nejsou v nich tedy žádné aktivní prvky, jako ventilátory, nebo další nabídka v podobě USB hubu.

Produkt
C-HS01-BE / C-HS01-GE / C-HS01-KE
Rozměry
270 x 400 x 37 mm
Hmotnost
390 gramů
Materiál
Ethylén vinyl acetát (EVA), mikrovlákna
Chlazení
pasivní
Barva
modrá / světle zelená / černá
Přibližná cena
cca 400 Kč s DPH

Přes své rozměry je tato podložka poměrně lehká a její povrch z mikrovláken je příjemný na dotek. Dobře také drží tvar, takže nabídne stabilní podklad pro váš notebook, i když je otázkou, zda se ten nebude ve vytvořené "U rampě" nějak vrtět.



Černý, jakoby semišový povrch, je také náchylný k zachytávání nečistot a vlasů či chlupů, které se v něm dobře uchytí, takže čištění nebude snadné.




Choiix Tri-functional Travelpad


Podložka se třemi funkcemi, to je Tri-functional Travelpad vyráběný z přírodní gumy a mikrovláken. Choiix nám ji nabízí ve dvou velikostech - malé pro netbooky úhlopříček 7 až 10" a velké pro notebooky od 12 do 17". Velké jsou také dostupné nejen v černém a šedém provedení, ale také ve čtyřech dalších barvách s různými motivy (viz tabulka). K nám dorazila jedna podložka modrého provedení, a sice C-MQ01-BL.



A jaké jsou ony zmíněné tři funkce, jež mají Tri-functional Travelpad zastávat? Jednak mohou sloužit jako podložka pod myš, pak jsou určeny pro ochranu displeje notebooku, aby se neopíral o klávesnici a pak ji můžeme použít díky mikrovláknům jako hadřík pro očištění a oprášení těla notebooku. Nyní ke specifikacím:

Produkt
Tri-functional Travelpad
Rozměry
225 x 170 mm / 205 x135 mm
Materiál
přírodní guma, mikrovlákna
Malé verze (7 - 10")
černá / C-MQ01-KS
šedá / C-MQ01-SS
Velké verze (12 - 17")
černá / C-MQ01-KL
šedá / C-MQ01-SL
motiv ovoce (zelená) / C-MQ01-GL
motiv květiny (růžová) / C-MQ01-NL
motiv oceánu (modrá) / C-MQ01-BL
motiv pomeranče (oranžová) / C-MQ01-YL
Orientační cena
cca 100 Kč s DPH

Co k tomuto produktu říci dále? Je to jednoduše malá podložka, jejíž jedna strana je na dotek jemná a neměla by tedy váš počítač nijak poškodit, a druhá strana naopak přilnavá, aby se podložka pod myší na stole neklouzala.



Otázkou zde je, zda je zrovna vhodné přijít, podložkou očistit notebook a jeho obrazovku a poté ji využít pro myš, protože zachycená vlákna dokáží často senzory myší dokonale zblbnout.


Choiix Easy Fit Netbook sleeve


Dodává ho v celkem 5 různě zbarvených verzích, z nichž se k nám dostaly dvě - hnědá C-ND01-CK a černá C-ND01-KK. Jde tedy o konzervativněji zbarvená pouzdra, ovšem ostatní jsou růžové, bílé či žluté.


- klikněte pro zvětšení -

Pouzdra jsou kompatibilní s většinou netbooků s úhlopříčkami 8,9 až 10,1", přičemž si můžete v tabulce ověřit ty modely, u nichž výrobce garantuje, že se do Easy Fit Netbook sleeve vejdou. Pokud ale vyvstane nějaký problém, nejspíše se bude týkat pouze šířky netbooku dané použitou baterií. Některé vysokokapacitní baterie totiž netbooky dokáží v jistých místech až dvojnásobně zmohutnit.

Produkt
Easy Fit Netbook sleeve
Rozměry
270 x 220 x 45 mm
Hmotnost
200 gramů
Materiál
nylon, velur, PU kůže
Kompatibilita
Acer Aspire One 8,9"
Gigabyte M912
HP 2133 Mini-note, Lenovo IdeaPad S9
ASUS Eee PC 1000, Acer Aspire One ( 6 Cell ) 10"
Acer Aspire One ( 3 Cell ) 10", BenQ Joybook Lite U101
ASUS Eee PC S101, MSI Wind U100
Lenovo IdeaPad S10, HP Mini 1001
Barevné verze
hnědá / C-ND01-CK
růžová / C-ND01-NW
žlutá / C-ND01-TW
bílá / C-ND01-WS
černá / C-ND01-KK
Přibližná cena
450 Kč s DPH

Easy Fit Netbook sleeve jsou vyrobeny z nylonu, veluru a také polyuretanové kůže. Jejich hmotnost je dle údajů výrobce přesně 200 gramů, což není mnoho, ale jednoduchá neoprénová pouzdra jsou většinou podstatně lehčí. Zpracování připomíná prosté desky na dokumenty a dle mého názoru se jedná spíše o designový doplněk než o produkt, jehož hlavním úkolem je zajistit ochranu netbooku. To dokazují především dvě věci - vykouslá část, která odhalí roh počítače a zapínání realizované prostým zasunutím pásky do očka bez jakéhokoliv mechanismu.



Samotný netbook se uvnitř zachytí za dvě rohová očka a pak přes něj (nebo spíše jeho základnu) můžeme přetáhnout úzkou gumovou pásku, takže abychom jej mohli používat, není jej třeba vyjímat z pouzdra. K chlazení by pak měly přispět otvory ve spodní části.

Dalším prvkem pak je malý panýlek zachycený za svůj roh pomocí cvočku, jenž má v sobě 4 jednoduché kapsy, kam můžeme nastrkat třeba paměťové karty nebo vizitky. Zde ale asi také budeme muset být opatrní při manipulaci, aby nám umístěné věci nevypadaly. Jiné věci zase můžeme nastrkat přímo do kapsy, kam se zasune i samotný panýlek.



Nakonec byl v balení také černý vak z netkaného materiálu s otvorem stáhnutelným poutkem podobně jako třeba váček na brýle. Tento vak je dostatečně velký na to, aby se do něj mohlo umístit celé pouzdro i s netbookem.


reklama