reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Choiix: doplňky pro váš notebook

6.5.2010, Jan Vítek, preview
Choiix: doplňky pro váš notebook
Pokud jste ještě o společnosti Choiix neslyšeli, není divu, protože u nás ještě není tak zavedená, i když si už našla cestu do řady obchodů. My se podíváme na její aktuální nabídku formou preview několika produktů, které jsme dostali k dispozici.

Choiix 1.2.3 Swapper 2.5" SATA HDD external enclosure


Posledním produktem od Choiix, který si dnes představíme, je externí box pro připojení 2,5" mobilního disku s rozhraním Serial ATA k počítači pomocí rozhraní USB 2.0. Došlý model C-2SU1-WS podporuje pouze toto rozhraní, ovšem pak je tu také dle produktových stránek jiná verze disponující i rozhraním eSATA.



Menším překvapením je po pohledu do specifikací informace o použitých materiálech, kde zjistíme, že použitý byl pouze plast a pak trochu gumy proti klouzání. I velmi levné mobilní boxy jsou dnes vyrobeny z hliníku, jenž zaručí lepší chlazení a také pevnost. Plastovou krabičku můžete velmi snadno rozšlápnout, nebo se může poškodit pádem, takže co výrobce vedlo k tomu, že plast bude lepší? Z vlastností celkem jasně vyplývá, že to byla snaha o nabídnutí velmi snadné instalace disku bez využití šroubků.

Produkt
1.2.3 Swapper 2.5" SATA HDD external enclosure
Rozměry
125 x 81 x 17 mm
Hmotnost
97 gramů (s USB kabelem)
Materiál
Plast a guma
Kompatibilita
2,5" Serial ATA 1,5/3,0 Gbps
Rozhraní
USB 1.1 / 2.0
Přibližná cena
cca 260 Kč s DPH

Zpracování je opravdu velice jednoduché. Box lze snadno rozdělit na dvě části - bílé pouzdro pro umístění disku a šedé čelo s konektory a elektronikou. Mobilní disk tedy bude možné instalovat během několika málo sekund. Plast ale v tomto případě nevypadá příliš odolně a dvě části se také od sebe mohou oddělit snad až příliš lehce. Hrozí tedy, že při neopatrné manipulaci disk vypadne.



Na cestách nám bude toto zařízení chránit pěkně provedené černé a měkké zatahovatelné pouzdro, do nějž se jistě vejde také dodávaný kabel se dvěma USB konektory pro připojení k počítači, kdyby náhodou jeden nestačil k roztočení ploten disku.



To by bylo z nabídky firmy Choiix od nás zatím vše. Uvidíme, jak si tato nová značka na našem trhu povede...
reklama