Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chystá společnost Dell komunikátor?

8.9.2004, Petr Hájek, článek
Chystá společnost Dell komunikátor?
U výrobců handheldů není neobvyklý postup, že se informace o chystaných produktech odtajňují největším firemním klientům. Jeden ze zahraničních čtenářů, zaměstatný u podobného klienta, se zmínil, že mu jistá osoba z Dellu řekla, že jeho firma pracuje na zařízení velmi podobném Treu 600. Dostupných informací není příliš, přesto vše vypadá nadějně.

Bohužel, o zařízení zatím není známo příliš detailů. Zástupce Dellu svého korporátního zákazníka pouze jen tak mezi řečí informoval o tom, že je podobné zařízení vyvíjeno, nebyl zde s konkrétním modelem a parametry.

Smartphone nebo handheld?

Zatím není jisté, zda půjde o tzv. chytrý telefon nebo čistokrevný komunikátor, dle výše zmíněného zaměstnance by ale měl přístroj disponovat miniaturní thumboard klávesničkou. Nebyl tím myšlen keypad, ale plnohodnotný QWERTY kus, což pomyslné váhy přiklání spíše ke komunikátoru.

Minulý rok sdělil jeden ze zástupců Dellu, že jeho firma někdy v budoucnu velmi pravděpodobně vydá smartphone běžící na Windows Mobile. Nicméně, později se Chief Operating Officer vyjádřil v tom smyslu, že tento plán byl zrušen. Samozřejmě, odvoláno mohlo být i toto zrušení...

Navíc, společnosti Dell a Good Technologies v roce 2003 ohlásily, že spolupracují na bezdrátovém handheldu. Ten měl být vydán již v tomto roce a je možná oním strojem, na který se odvolává zaměstnanec Dellu ze začátku a jež by se nově měl objevit v roce 2005.

Údajně se máme dočkat GSM i CDMA verze.


Zdroj: Brighthand