Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chystaný tablet Google Nexus 7 v detailech

30.5.2012, Jan Vítek, aktualita
Chystaný tablet Google Nexus 7 v detailech
Lidé ze serveru Android Police si dali tu práci a přišli s neoficiálními specifikacemi chystaného tabletu Nexus 7 od Googlu, které posbírali všude možně. Dle nezaručených informací má nový tablet pro Google vyrábět společnost Asus, přičemž...
Lidé ze serveru Android Police si dali tu práci a přišli s neoficiálními specifikacemi chystaného tabletu Nexus 7 od Googlu, které posbírali všude možně. Dle nezaručených informací má nový tablet pro Google vyrábět společnost Asus, přičemž hardware má dodat především společnost NVIDIA. Půjde pochopitelně o SoC Tegra 3, která má pracovat na 1,3 GHz. Jako OS se prý plánuje Android 4.1 "Jelly Bean". Všechna tato data mají základ v provedených benchmarcích Powerboard od Rightware, které měl nejspíše provést testeři nového tabletu z firem Google, Asus či NVIDIA.




- ilustranční foto -


Tento 7" tablet má dále nabídnout rozlišení 1280 x 768 (213 PPI) a co se týče designu, ten má být velmi podobný tomu, co vidíte na ilustrační fotografii. Google by mohl svůj Nexus 7 představit na akci Google I/O, která proběhne ve dnech 27. - 29. června. O Androidu 4.1 se spekuluje, že nejspíše půjde o 4.0 s několika málo optimalizacemi pro tablety, také se má jako základní browser využít Google Chrome a možná i Majel - odpověď na Siri.





Nexus 7 má mít velkou výhodu v ceně 200 až 250 USD, což je o 150 - 200 méně než základní iPad. Oproti třetí verzi iPadu němu sice nabídne horší displej, ale Tegra 3 má být výkonnější než Apple A5 v iPadu 2. Tedy alespoň co se týče výkonnosti výpočetních jader, protože GPU v testu Rightware OpenGL ES 2.0 Taiji dosáhlo jen 18 FPS.

Máme tedy nastíněno, čeho bychom se od Googlu již brzy mohli dočkat, ale na oficiální, a tedy zaručeně pravdivé informace si budeme muset počkat.

Zdroj: Android Police