reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čínská policie rozbila gang prodejců cheatů pro PUBG

3.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Čínská policie rozbila gang prodejců cheatů pro PUBG
Koho by před lety napadlo, že z tvorby cheatovacích programů se může stát byznys přinášející do kapes i miliony dolarů. S masovou oblibou her to ale možné už je a právě v ten moment přestává veškerá legrace, alespoň v Číně. 
PlayerUnknown's Battlegrounds je masivně multiplayerová řežba, která je oblíbena především v Číně a mezi miliony hráčů se vždy najdou tací, kteří jsou ochotni si i zaplatit za to, aby mohli být s pomocí podvodných programů "lepší", než jiní. Přesně na ně se zaměřil počítačový gang patnácti lidí, kteří se zabývali vývojem a prodejem příslušného softwaru, na němž si dle čínských úřadů měli vydělat přes 30 milionů juanů. A přesně 30 milionů zněla i výše uložené pokuty, kterou budou muset zaplatit, což je přibližně 100 milionů korun nebo 4,7 milionů dolarů. 
 

Čínské policii a úřadům samozřejmě primárně nejde o to, že by měli být trestáni lidé za podvádění ve hrách. Jde prostě a jednoduše o onen prodej a obohacování se na něm, ovšem máme tu i další potenciální nelegální aktivitu. 
 
Některé z prodávaných programů totiž obsahovaly i škodlivý kód, který měl za úkol krást přihlašovací údaje a jiná osobní data, skrz něž se prodejci mohli dostat k dalším penězům vedle už tak dost lukrativního prodeje cheatů. 
 
Můžeme také vzpomenout na čínskou reklamu firmy Dell, která tvrdila, jak výtečné jsou její notebooky pro provozování zásuvných modulů (plugin) v PUBG. Obvykle totiž tyto moduly představují právě podvodné programy. Australské zastupitelství firmy Dell se poté od této vcelku logické dedukce distancovalo a vydalo prohlášení, že firma z celého srdce podporuje fair play. 
 
Zdroj: BBC


reklama