Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čipová sada G965 bude mít pravděpodobně zpoždění

2.8.2006, Jakub Sadílek, aktualita
Čipová sada G965 bude mít pravděpodobně zpoždění
Podle DigiTimes nebude finální verze chipsetu G965 - C2 zaslána k výrobcům základních desek dříve než v druhé polovině srpna. To znamená, že budeme jen velice obtížně na trhu hledat základní desky s tímto chipsetem dříve než koncem září....
Podle DigiTimes nebude finální verze chipsetu G965 - C2 zaslána k výrobcům základních desek dříve než v druhé polovině srpna. To znamená, že budeme jen velice obtížně na trhu hledat základní desky s tímto chipsetem dříve než koncem září.

Samozřejmě že výkony integrovaného grafického jádra GMA 3000 v chipsetu budou ještě daleko od vyšší třídy samostatných grafických karet, nicméně musíme mít na paměti, že i přes minimální dodatečné náklady, ve srovnání se standardními chipsety, je Intel schopen dodat dostatečný výkon pro hraní, řekněme středně náročných her, a pro základní operace s grafikou - tedy dostačující pro domácí použití.



Hlavně výrobci základních desek mají obavy z dopadu zpoždění G965 na prodej jejich produktů a Intel pak z toho vyplývajícího nižšího prodeje Core 2 Duo. Nicméně rádi bychom vám připoměli, že několik výrobců již prodává základní desky postavené na i945G podporující procesory Core 2 Duo. Pokud vím, jde o mikro ATX 945GM - S2 z dílny Gigabyte a o revizi 2.0 ASUSTeK P5LD2 - VM, (s cenou jen o něco málo převyšující 100 € (asi 2850,- Kč).

Tyto desky samozřejmě mají grafické jádro GMA 950 namísto o mnoho výkonějšího GMA 3000. GMA 3000 přinese několik zlepšení v architektuře - například podporu anisotropního filtrování 16x, OpenGL 2.0, WMV9 (akcelerace dekódování) a H.264 video. Spekuluje se i o podpoře DirectX 10. Více informací naleznete v našem dřívějším článku "Nové detaily o Intel GMA X3000, integrované grafice chipsetu Intel G965".

Zdroj: www.digitimes.com, www.intel.com, www.behardware.com