Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM MasterKeys Pro L a S: minimalismus a RGB podsvícení

16.3.2016, Jan Vítek, aktualita
CM MasterKeys Pro L a S: minimalismus a RGB podsvícení
Společnost Cooler Master odhalila dvě nové klávesnice s označením MasterKeys Pro L a Pro S. Ty mají jednoduché provedení, které výrobce označuje rovnou za minimalistické a vedle toho jsou vybaveny mechanickými tlačítky s RGB podsvícením.
RGB podsvícení mechanických klávesnic už není žádná novinka. Umožní nám si v řadě případů zvolit pro každou klávesu jiný odstín, díky čemuž si můžeme podsvícení přizpůsobit třeba dle toho, jakou funkci mají klávesy přiřazenou. Nové klávesnice Cooler Master MasterKeys Pro L a Pro S se od sebe liší v jedné věci, první má plnou velikost a druhá patří mezi tzv. TKL (tenkeyless) modely a jako taková nemá numerický blok.





Obě klávesnice MasterKeys Pro nabídnou několik režimů podsvícení, mezi něž patří Colour Wave (duhové vlny), Breathing (pulzování) a další. Budeme si ale moci vybrat, zda náš model má být vybaven tlačítky Cherry MX Red, Brown, nebo Blue, čili ve skutečnosti se na trh dostává celkem šest nových modelů.





Zástupce firmy Cooler Master tak potvrdil, že nové klávesnice se v jiných ohledech než je velikost od sebe nijak neliší. Slíbil také doposud ještě vyvíjený SDK, díky němuž si budeme moci podsvícení a vůbec nastavení klávesnic upravit více, než umožňuje dodávaný software. To tak bude v souladu s novou firemní strategií Master - Make it Yours. V jejím rámci Cooler Master přímo vybízí zákazníky, aby svůj hardware různě modifikovali.





Firma také v tiskové zprávě zvláště zmiňuje použité LED pro podsvícení, jež mají být zvláště jasné. Uvádí, že předělala starší modely klávesnic, aby se pod klávesy vešla tlačítka Cherry MX společně s většími a výkonnějšími RGB LED.





Co se týče možností dodávaného softwaru, ten dovolí vytvářet a přiřazovat makra i celé profily, přičemž makra budeme moci tvořit i s pomocí samotné klávesnice, takže i přímo ve hře. Větší model MasterKeys Pro L bude k dispozici za cenu kolem 3800 Kč a menší MasterKeys Pro S za 3100 Kč. Oba dorazí na trh ještě v tomto měsíci.

Zdroj: Cooler Master