reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Nepton: nové vodníky se silnou pumpou

21.1.2014, Jan Vítek, aktualita
CM Nepton: nové vodníky se silnou pumpou
Cooler Master vypustil do světa nové vodní chladiče Nepton 140XL a Nepton 280L, které mají využívat firemní pumpu slibující vysoký výkon. Podívejme se tedy na to, co dalšího tyto modely nabídnou.
Cooler Master již nabízí řadu různých modelů vodních chladičů, které patří mezi bezúdržbové modely. Ty tak stačí nainstalovat a dál se o ně nemusíme starat. Uzpůsobena je jim přitom téměř každá nová počítačová skříň, která nepatří mezi nejlevnější modely, takže pro ně rozhodně lze najít využití.





Design je v podstatě stejný jako u jiných modelů. Máme tu vodní blok s pumpou a pak radiátor na každé straně s jedním 140mm (Nepton 140XL) nebo dvěma ventilátory usazenými vedle sebe (Nepton 280XL). Vyšší výkon by měl logicky nabídnout právě Nepton 280XL, ovšem menší model by díky dvěma ventilátorům neměl příliš zaostávat. Nicméně Cooler Master ve zprávě udává, že právě Nepton 280L zvládne odvést až 300W odpadního tepla, přičemž o výkonu verze 140XL nemluví a je také jasné, že i na Nepton 280l půjde nainstalovat ventilátory i z druhé strany.





Vodní blok má klasické provedení, je tedy z mědi a vybavený mikrokanálky. Ventilátory mají evidentně odnímatelné rotory s lopatkami, což usnadní čištění žebroví radiátorů. Jenomže stejně bude lepší ventilátory odšroubovat, protože se tak k choulostivým žebrům lépe dostaneme a nehrozí, že si při tom zaneřádíme vnitřek ventilátoru.

Nakonec Cooler Master hovoří o instalaci a ceně. Instalaci máme zvládnout bez použití jakýchkoliv nástrojů, tedy pouze vlastníma rukama a co se týče ceny, za Nepton 140XL zaplatíme 90 euro a za Nepton 280L dáme 110 euro. V českých obchodech to jsou částky kolem 2500 Kč a 3100 Kč s daní, přičemž cenový rozptyl je velký.

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama