reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Silencio 652S: nový tichý hi-end

12.3.2014, Jan Vítek, aktualita
CM Silencio 652S: nový tichý hi-end
Společnost Cooler Master představila skříň Silencio 652S, která stojí nejvýše ve své řadě a přímo navazuje na nedávno uvedený model Silencio 652. Nabídne zbrusu nové ventilátory Silencio FP 120.
Cooler Master Silencio 652S je tedy vylepšenou verzí modelu Silencio 652, který byl představen v listopadu. Jedná se v podstatě o stejnou skříň, která však byla jako první model vybavena ventilátory Silencio FP 120, které slibují velmi tichý provoz. Nahradily zde především jeden přední 180mm ventilátor, takže namísto něj t máme dva FP 120 a třetí si našel místo vzadu.





Tyto ventilátory nabízí velmi zajímavý poměr otáček a hlučnosti, konkrétně pouze 11 dBA při 1200 RPM a také dlouhou životnost 160000 hodin, na níž se měla podepsat také odolnost vůči prachu (IP6X). Jejich lopatky také mají být dle Cooler Masteru schopny vyvinout vysoký statický tlak, což by se zde velmi hodilo. Především přední ventilátory totiž budou muset překonávat značný odpor kvůli špatnému přístupu k čerstvému vzduchu přes průduchy v bocích předního panelu. To je daň za snahu utlumit hluk vznikající ve skříni.





Jinak tu máme další ventilátorové pozice nahoře a v bočnici, jež jsou stejné jako u původního modelu Silencio 652, takže jsou ve výchozím stavu zakryty plastovými panely. Pouze spodní ventilátorová pozice zůstává nezakryta, ale zato je vybavena prachovým filtrem.

Dále tu máme sedm diskových pozic, přičemž čtyři v horní šachtě můžeme jednoduchým přesunutím přepážky přeměnit ve 2,5", čemuž jsou přizpůsobeny také plastové šuplíky. Celkem tu však máme díky přídavným pozicím možnost instalace až deseti 2,5" SSD, přičemž 5,25" zařízení mohou být tři. Moc omezeni nebudeme ani při výběru procesorového chladiče, který může mít na výšku až 168 mm a karty mohou být dlouhé až 423 mm. Na předním, či spíše vrchním panelu pak najdeme po dvou portech USB 3.0, USB 2.0, audio a také čtečku SD karet.

Silencio 652S bude k dispozici ještě v tomto měsíci za doporučenou cenu 99 euro s daní, tedy asi 2700 Kč. Model Silencio 652 je přitom reálně dostupný za přibližně 2900 Kč. Více se dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama