reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Co bude následovat po Windows 10? Aktualizace Redstone

8.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Co bude následovat po Windows 10? Aktualizace Redstone
Vypuštění finální verze systému Windows 10 se pomalu blíží, však Microsoft slíbil, že se tak stane ještě v letošním létě. Můžeme se tak dívat dále do budoucnosti na to, co bude následovat po této události.
Microsoft v poslední době značně urychlil zveřejňování nových zkušebních verzí systému Windows 10, čímž reagoval na požadavek testující veřejnosti, která chtěla mít k dispozici nová sestavení častěji. Lépe tak rozlišil dva okruhy těchto uživatelů, a sice ty, kteří chtějí nové verze co nejrychleji bez ohledu na chyby a ty, kteří naopak žádají spíše odladěný systém. Je tedy slušná šance, že se nového systému opravdu dočkáme ještě v letošním létě.





Začalo se tak mluvit o tom, co bude následovat. Dle ZDNet a Neowin můžeme už na podzim očekávat první významné aktualizace systém, ovšem až v roce 2016 přijde na řadu update, který dostal své vlastní kódové označení. Jde o Windows Redstone, jenž přinese podporu nových tříd různých zařízení, které Windows 10 do té doby nepodporovaly.

Mary Jo Foley, známá komentátorka ze ZDNet, k tomu řekla, že Microsoft tak bude dodržovat svůj plán vypouštění letních a podzimních velkých aktualizací a Redstone patří mezi ty velké, ovšem nepůje o tak významnou aktualizaci, že by představovala novou verzi Windows, čili Windows 11. Můžeme ale očekávat, že podobně jako v případě Windows 8 bude Microsoft mluvit o systému Windows 10.1. Redstone má také přijít ve dvou vlnách prostřednictvím Windows Update, a to v červnu a říjnu.

Pokud jste zapojeni do programu Windows Insider, a tedy v této době testujete Windows 10 Technical Preview, budete v tom moci pokračovat i po vypuštění Windows 10 na trh. Vypadá to tedy, že program bude pokračovat i dále a my si budeme moci i v novém roce zkoušet nové a nové verze Windows. Název Redstone si Microsoft mimochodem vypůjčil ze hry Minecraft, kterou v minulém roce získal společně s vývojářskou firmou Mojang. Červený kámen je ve hře využíván pro vývoj nových technologií. Kódové označení Threshold pro Windows 10 bylo zase vypůjčeno z herní série Halo, stejně jako Spartan pro označení nového prohlížeče nebo Cortana.

Zdroj: Hexus.net
reklama