reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Colorful GTX 980 iGame: 14fázové napájení pro náročné

14.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Colorful GTX 980 iGame: 14fázové napájení pro náročné
Společnost Colorful zařazuje do své nabídky novou grafickou kartu GeForce GTX 980 iGame, která je určena pro náročné uživatele a nabídne jim robustní 14fázové napájení. Podívejme se tedy na ni a její specifikace.
Colorful GeForce GTX 980 iGame by si měli dle výrobce vybrat především ti, kteří se chtějí pokusit o přetaktování jejího GPU GeForce GTX 980. Vedle napájecího systému se 14 fázemi tato karta nabídne také výkonný vzduchový chladič, který je nutným předpokladem k dosažení vysokých taktů.





Chladič v tomto případě bude zasahovat do prostoru tří slotů a skládá se z hustě uložených měděných žeber, heatpipe a třech ventilátorů o velikosti 100 mm.





Vedle 14 fází napájení VRM můžeme zmínit také dva osmipinové konektory PCIe, přičemž referenční karta GTX 980 využívá dva šestipinové. Pak tu máme tantalové kondenzátory, výkonné DPAK MOSFETy a cívky, jež nemají pod zátěží pískat.





Specifikace karty Colorful GTX 980 iGame hovoří o 1127MHz jádru, které pracuje díky GPU Boost až na 1216 MHz a paměti GDDR5 jsou taktovány na 7 GHz. To je nastavení prvního BIOSu, přičemž karta je vybavena ještě jedním, který nastaví takty GPU na 1178 až 1279 MHz a paměti na 7,01 GHz. Mezi těmito BIOSy budeme moci snadno přepínat pomocí tlačítka na záslepce karty, kde je ještě rozhraní dual link DVI, tři DisplayPort 1.2 a jedno HDMI 2.0.

Colorful již začal svou kartu dodávat na vybrané trhy v regionech APAC a EMEA, do nějž patří i ten náš, ovšem na něm ji (alespoň zatím) nenajdeme. Chystá si také ještě lepší model založený na stejném PCB, a to bude GTX 980 iGame Kudan, který dorazí později v tomto měsíci a dále je v pipeline také GTX 970 iGame, což bude obdoba dnes představené karty, jen založená na GeForce GTX 970.

Zdroj: techPowerUp
reklama