reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Comet Lake Refresh byly otestovány

22.3.2021, Jan Vítek, aktualita
Comet Lake Refresh byly otestovány
Jak dobře víme, Intel přece jenom ještě jednou opráší staré Skylake, a to v podobě generace Comet Lake-S Refresh. Nové procesory Core totiž přicházejí rozděleny na dvě skupiny, mezi nimiž nové CML-S Refresh tvoří tu slabší. 
Intel si ale naštěstí uvědomuje, že zařadit Comet Lake-S Refresh do stejné generace jako Rocket Lake-S by nedělalo dobrotu, a tak nepůjde o Core 11. generace, ale ještě 10. generace. Máme tu tak v případě nových procesorů Core i3 modely: Core i3-10105, Core i3-10305, Core i3-10325, Core i3-10305T, Core i3-10105F a Core i3-10105T.
 
 
Nyní se jistý čínský blogger dostal ke QS (Qualification Sample) verzím nových procesorů Core i3 'Comet Lake Refresh' a otestoval je. Jde přitom konkrétně o Core i3-10105 a Core i3-10325, které byly v podstatě kompletně zrecenzovány
 
 
Je zřejmé, že když se Intel rozhodl nabídnout v podstatě to samé co dříve, jen s trošku vyššími takty, pak rozdíly mezi starými a novými procesory nebudou zrovna obrovské. To jsme mohli tušit už dopředu, ale je dobré to mít i "na papíře", abychom si mohli nové modely Core i3 a potažmo Pentia odškrtnout. 
 
 
Od těchto procesorů tak můžeme očekávat sotva pár procent výkonu navíc, ostatně takový Cinebench velice dobře škáluje s taktem i jádry a z jeho výsledků je patrné, že jde právě cca 2 procenta výkonu navíc.
 
Pak se opravdu nelze divit tomu, že byly zařazeny ještě stále do 10. generace Core, čili nová 11. generace bude tvořena pouze řadami Core i5, Core i7 a Core i9, přičemž obě posledně jmenované budou mít shodných osm jader. Jde tak na poměry Intelu o chudou nabídku co do počtu a rozmanitosti nových modelů, ovšem o to dříve pak bude záhodno nahradit Rocket Lake-S chystanými Alder Lake-S. Pokud se totiž potvrdí dosavadní fámy a odhady, pak by Alder Lake-S neměly na sebe nechat čekat ani celý rok. 


reklama