reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master MasterBox MB530P s temperovaným sklem a RGB LED

8.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Cooler Master MasterBox MB530P s temperovaným sklem a RGB LED
Společnost Cooler Master představila novou počítačovou skříň MasterBox MB530P. Ta využívá módního temperovaného skla a spoustu ventilátorů s RGB LED podsvícením. Tato skříň rozhodně nechce ležet pod stolem.
Doby jednoduchých bílých počítačových skříní jsou už dávno pryč. Dnes je design mnohem nápaditější, což se týká i nové skříně Cooler Master MasterBox MB530P. Ta má v sobě vše, co se v dnešní době nosí, takže nesmí chybět dostatek ventilátorů s RGB podsvícením. Na přední straně jsou za temperovaným sklem schované rovnou tři 120mm ventilátory s RGB LED. Režimy jejich svícení lze řídit a potěší kompatibilitou se systémem osvětlení od ASUSu, Gigabyte, MSI i společnosti ASRock. Kdo chce, může tyto ventilátory nahradit dvojicí 140mm modelů, případně vodním chlazením a až 360mm radiátorem (o tloušťce do 50 mm).
 
Cooler Master MasterBox MB530P
 
Vzadu je 120mm ventilátor, nicméně opět lze použít i 120mm radiátor. Nahoře jsou pak dvě volné pozice pro 120mm nebo 140mm ventilátory, v případě vodního chlazení sem můžete dát 120mm nebo 240mm radiátor. Nahoře, dole a vepředu jsou prachové filtry. Dalším módním prvkem jsou skleněné bočnice z temperovaného skla, díky kterým lze vidět do útrob PC a opět si užívat RGB svícení komponent, jsou-li tímto vybaveny a jste-li nadšenci blikajícího PC. Bočnice u základní desky má šestiúhelníkové designové prvky, které mají maskovat kabeláž vedoucí od zdroje.
 
Cooler Master MasterBox MB530P
 
Pokud jde o vnitřnosti, skříň je dost velká na to, aby pobrala 165 mm vysoký chladič CPU a 410 mm dlouhou grafickou kartu. Délka zdroje pak může být až 180 mm. Samotné rozměry skříně pak činí 489×229×469 milimetrů a poradí si tak nejen s Mini-ITX a Micro-ATX, ale také klasickými ATX deskami.
 
Cooler Master MasterBox MB530P
 
Celkem je zde místo pro 7 rozšiřujících karet, čtyři 2,5" disky a dva 3,5" disky. Poněvadž DVD mechaniky a jiné optické technologie jsou dnes už za zenitem, nepřekvapí úplná absence 5,25" pozic. I/O panel se chlubí dvojicí USB 3.0 a dvojicí USB 2.0 portů, je zde také audio vstup a výstup. Dostalo se také na řídící tlačítko pro RGB podsvícení. Cena novinky by měla být $110 (zhruba 2800 Kč s DPH).
 
Cooler Master MasterBox MB530P
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama