reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooltek GT-05: malá rozkládací dvoupatrová skříň

20.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Cooltek GT-05: malá rozkládací dvoupatrová skříň
Cooltek ohlásil příchod dalšího zástupce řady Gaming Tower, a to model GT-05, který můžeme tedy spíše než za herní věž označit za kostku. Jedná se o rozložitelnou skříň se dvěma patry uvnitř.
Cooltek GT-05 přichází na trh v jedné verzi, u níž si můžeme vybrat barvu pruhu na svém předním panelu. K dispozici jsou vyměnitelné pruhy s černým, bílým, oranžovým a světle zeleným zbarvením. Výrobce slibuje velmi snadnou instalaci komponent a také poukazuje na integrovanou čtečku paměťových karet SD a micro SD.





Nová GT-05 má na předním panelu také externí pozici pro 3,5" zařízení, což se už tak často nevidí, a krom toho i jednu mechanikovou pozici. Ta má výklopná dvířka a tlačítko, takže instalací mechaniky se vzhled skříně nezmění. Uvnitř pak máme ještě dvě 3,5" diskové pozice a jednu 2,5" mechanikovou.





Do skříně můžeme vměstnat základní desku formátu Micro ATX, na níž může sedět až 165 mm vysoký procesorový chladič, což bude stačit na většinu věžovitých modelů se 120mm ventilátorem. Grafické karty mohou mít na délku až 340 mm. K těmto komponentám budeme mít velmi dobrý přístup díky tomu, že celá vrchní a přední část lze snadno odklopit. Stačí uvolnit dva šroubky, které obě části drží pohromadě.





Na místě zůstane tray základní desky, a tedy i veškeré její komponenty, přičemž diskové pozice jsou umístěny dole, stejně jako pozice zdroje. Díky tomu budem muset případně odpojit jen mechaniku, externí 3,5" zařízení a SSD, jehož oranžový šuplík je hned pod ním.

Rozměry skříně jsou 354 x 267 x 405 mm (V x Š x H) a o chlazení se postará zadní 120mm ventilátor (součást balení), přední 120/140mm a vrchní 120mm ventilátory (volitelné). Cena Cooltek GT-05 byla stanovena na 50 euro s daní.

Zdroj: TZ Cooltek
reklama