Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooyoo nabízí chodidlem ovládané rolovací kolečko myši

25.1.2022, Jan Vítek, aktualita
Cooyoo nabízí chodidlem ovládané rolovací kolečko myši
Na trhu už se objevila celá řada divných produktů z řad počítačových periferií, přičemž chodidlem ovládané rolovací kolečko s funkcí stejnou, jakou má i kolečko myši, rozhodně nepatří mezi největší bizarnosti. 
Jedná se o produkt japonského výrobce periferií Cooyoo, který jím obohatil svou řadu Crazy Small. Jedná se tak o Crazy Small Wheel, což je prostě rolovací kolečko, respektive už spíše váleček, který je určen i pro umístění na zem, kde po něm můžeme drandit chodidlem. To může být přitom jednak zajímavý masážní prvek a pak také vhodný způsob, jak si uvolnit ruce třeba pro štrikování, obouruční konzumaci, pájení a kdo ví co ještě. Zapomenout ale nesmíme také na ty, kteří běžnou myš s kolečkem ovládat ani nemohou, i když ti by potřebovali spíše nějaké sofistikovanější zařízení, které nahradí nejen kolečko. Pak se nabízí ale ještě jedna možnost, a sice funkce horizontálního posouvání obrazu, kterou by další kolečko mohlo zastávat, a to pochopitelně ne nutně ve spojení s nohou. 
 
 
V podstatě tu tak jde jen o citelně masivnější kolečko myši v krabičce s rozměry 46 x 26 x 38 mm a USB-C rozhraním. Samo o sobě je kovové a výrazně vroubkované, přičemž to nevypadá, že by je bylo možné stisknout, a tedy využít i jako tlačítko. Ve skutečnosti to ale možné je, ovšem toto tlačítko lze deaktivovat, což se bude hodit zvláště pro ovládání chodidlem, které přece jen neumožní ovládání s takovým citem jako prsty rukou. I když takový palec na noze už může nabídnout poměrně jemnou motoriku. 
 
 
Hardware je to ale jednoduchý a univerzálně kompatibilní se všemi obvyklými operačními systémy, k čemuž přispívá i jeho vlastní paměť, která si dokáže zapamatovat veškerá nastavení. 
 
Crazy Small Wheel se už dostal do nabídky Amazonu Japan s cenou v přepočtu cca 600 Kč.