reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Core V21: HAF Stacker dle Thermaltake

19.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Core V21: HAF Stacker dle Thermaltake
Společnost Thermaltake si připravila vlastní skříň, kterou je možné v jednotlivých kusech vrstvit na sebe. Jedná se o model Core V21, který je určen pro sestavy založené na menších základních deskách Micro ATX.
Thermaltake Core V21 tak připomíná skříně Cooler Master HAF Stacker 935, ovšem s tím rozdílem, že Cooler Master nabízí tři různé modely, které je na sebe možné vrstvit, zatímco Thermaltake má pouze jeden. Jedná se o model typu Cube, do nějž můžeme instalovat desky Micro ATX a samozřejmě také Mini ITX. Můžeme si tak z více skříní vytvořit jednu vysokou, v níž budeme mít více systémů nebo jeden rozsáhlý. Limit zde v podstatě není žádný.





Thermaltake nám ovšem dá také na výběr, zda chceme mít základní desku umístěnou vertikálně nebo horizontálně, což má dle tiskové zprávy odrážet naši osobnost. Dále si tedy raději budeme všímat jen technických podrobností, dle nichž je možné desku z výchozí horizontální polohy umístit do vertikální vedle levé bočnice. Ta má na sobě sice plexisklo ale k dispozici by měla být i verze s průduchy, alespoň dle fotografií na webu výrobce.





Jednotlivé skříně také nemusíme využít pouze pro instalaci jednotlivých systémů, ale i pro rozšíření jednoho. Můžeme tak skrz více skříní umístit jeden až 600mm radiátor vodního chlazení, některou využít čistě pro instalaci pevných disků, mechanik či SSD, atd. Grafické karty mohou mít na délku až 350 mm a procesorový chladič na výšku až 185 mm.





Thermaltake Core V21 je tak dělaný především pro vodou chlazené počítače, na něž bylo myšleno především. Můžeme na něco takového ale klidně zapomenout a pořídit si samostatnou skříň, která má rozměry 336 x 320 x 424 mm a hmotnost 6,5 kg. Vybavena je předním 200mm ventilátorem s otáčkami 800 RPM a další 120mm nebo 140mm umožní nainstalovat dozadu, nahoru, dolů i do obou stran, pokud v nich ovšem není zrovna panel s plexisklem. Skříň není vybavena žádnou mechanikovou pozicí a pro pevné disky má tři odnímatelné šachty, jež se dají využít i pro 2,5" SSD, jež mají navíc tři vlastnmí pozice.

Více vám o této skříni prozradí stránky výrobce a především tamní galerie. O cenách a dostupnosti se však zatím nedozvíme nic.

Zdroj: TZ Thermaltake
reklama