reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair a 64GB Flash disk, SSD přijdou později

7.10.2008, Pavel Boček, aktualita
Corsair a 64GB Flash disk, SSD přijdou později
Corsair představil novou Flash klíčenku Flash Voyager, tentokrát model s kapacitou 64 GB. Ten bude dostupný vede menších 4-, 8-, 16- a 32GB verzí. Nejnovější kus s kódovým označením CMFUSBHC-64GB je stejně jako předchozí modely pogumovaný,...
Corsair představil novou Flash klíčenku Flash Voyager, tentokrát model s kapacitou 64 GB. Ten bude dostupný vede menších 4-, 8-, 16- a 32GB verzí. Nejnovější kus s kódovým označením CMFUSBHC-64GB je stejně jako předchozí modely pogumovaný, díky čemuž je odolnější vůči poškození a tekoucí vodě, respektive vlhkosti. Corsair také stále zachovává desetiletou záruku; vyhledávač Geizhals.at nový Voyager našel za cenu od 154,31 Eura.



Co se týče Solid State Drive, Corsair se prý domnívá, že zatím pro ně nenastal čas. Firma se totiž zabývá zejména desktopovým a hráčským trhem a pro takové zákazníky jednoduše pořizování pár desítek gigabajtů na Flash čipech za cenu terabajtů na magnetických discích není to pravé ořechové. Rychlost a kapacita SSD roste zatímco cena klesá, dle Corsairu ale prostě právě teď ještě není čas na vstup do tohoto trhu.

Zajímavé věci se ale dějí ve vztahu mezi Corsairem a OCZ. V nedávné době totiž viceprezident materiálového plánování a nákupčí integrovaných obvodů v OCZ, Mickey Sethi, odešel do Corsairu a naopak viceprezident operací v Corsairu, Vincent Nguyen, odešel do OCZ. Údajně prý Corsair ztrácí v některých částech Evropy, to alespoň tvrdí OCZ.

Zdroj: Fudzilla (1, 2, 3)
reklama