reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair Bulldog: základ pro výkonný a kompaktní herní počítač

2.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Corsair Bulldog: základ pro výkonný a kompaktní herní počítač
Ve stylu DIY, čili dodělej si sám, vstoupí na trh herní počítač Corsair Bulldog, který se pochlubí malými rozměry, a přesto kvalitním chlazením. I díky němu bude možné zajistit výkon, který má stačit na hraní v rozlišení 4K.
Corsair Bulldog bude tedy malý herní počítač, jakých se chystá na trh více díky nástupu platformy Steam. Bulldog ale nebyl vyloženě označen za Steam Machine, i když je tedy určen především do obývacího pokoje k televizoru. Nebude ale asi distribuován s operačním systémem Steam OS a nejspíše nepřijde s vůbec žádným systémem vzhledem k tomu, že jde o barebone než o hotové PC.





Počítač bude založen na běžné základní desce formátu Mini ITX, přičemž Corsair si evidentně vybral model od společnosti Asus. Nemusí to tak ale být ve všech případech, protože do Bulldogu budeme moci umístit i procesory od firmy AMD a otázka je, zda vůbec bude dodáván s těmito hlavními komponentami. Procesory budou mít k dispozici malý integrovaný vodní chladič H5 SF, který nebyl blíže popsán ani ukázán, ale vypadá to, že bude obsahovat klasický axiální ventilátor a částečně bude foukat skrz žebroví a průduchy vzadu, kde najdeme i panel základní desky s konektory grafické karty.





Bulldog dále využívá standardní zdroj formátu SFX, který je tedy již předinstalován a má výkon 600 W. Corsair slibuje, že pracuje velmi tiše, ale bližší údaje jako účinnost nezmiňuje. Grafickou kartu můžeme nainstalovat jako standardní model, nebo si k ní budeme moci za 99 USD dokoupit vodní chladič H55 využívající rámeček HG10. Ten umožní na GPU nainstalovat běžný vodní blok z procesorových chladičů, přičemž radiální ventilátor se bude starat o chlazení VRM a pamětí.





Celý "DIY 4K Gaming PC kit" přijde na 399 USD, čili v přepočtu cca 10.000 Kč. Za malou skříň vybavenou zdrojem a vodním chladičem pro procesor to není zrovna málo a zde platíme především za malé rozměry celého řešení. Corsair uvádí, že nainstalovat můžeme jakoukoliv standardní desku Mini ITX a časem i vyměnit zdroj za jiný model formátu SFX, takže prostor pro upgrade tu rozhodně je. Co se týče vodního chlazení pro grafické karty, nyní jsou podporovány GeForce GTX Titan X, GTX 980, GTX 970 i nová GTX 980 Ti. Později by se měla podpora karet rozšířit.





A co periferie, když jde o PC do obýváku? Corsair má pro nenapravitelné PC hráče připravenu speciální platformu, která má integrovanou mechanickou klávesnici s RGB podsvícením, prostor pro myš (18 x 28 cm) a zespodu je pro naše pohodlí polstrovaná. Celé řešení dostalo název Lapdog, bez klávesnice přijde na 99 USD a s ní bude za 199 USD.

Oba nové produkty budou vypuštěny na trh na podzim, přičemž rámeček Hydro Series HG10 pro výše uvedené karty bude k dispozici jako samostatný produkt za 40 USD, stejně jako vodní chladič Hydro Series H110i GTX. Ten podporuje systém Corsair Link, jenž umožní ovládat či monitorovat teploty, rychlost ventilátoru, výkon pumpy a RGB podsvícení loga. Jeho doporučená cena je 140 USD a instalovat jej můžeme i na procesory, respektive sockety Intel LGA 115x, 1366, 2011 a AMD AM2, AM3, FM1, FM2 atd. Tyto produkty přijdou na trh v červenci či srpnu.

Zdroj: Hexus.net
reklama