reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair ML Series: ventilátory s levitujícími ložisky?

12.7.2016, Jan Vítek, aktualita
Corsair ML Series: ventilátory s levitujícími ložisky?
Corsair se pochlubil novou sérií ventilátorů ML Series, jejichž hlavní trumf mají být ložiska Magnetic Levitation Bearings. Především ta mají zajistit vyšší průtok při nízkém hluku a ve výsledku také lepší chlazení.
Corsair nikde nevysvětluje, jak přesně jeho ložiska Magnetic Levitation Bearings pracují. Pokud by byla taková ložiska dotažena k dokonalosti, pak by osa ložisek vůbec neměla kontakt se svým magnetickým obložením a točila se jen ve vzduchu, ale to nemůžeme očekávat. Už jen proto, že Corsair mluví jen o sníženém tření, je jasné, že nějaký kontakt tu musí být. Z dostupných informací se ale vůbec nedozvíme, jak nová ložiska pracují.





Lepší chlazení, nižší hluk a vyšší průtok vzduchu přitom slibují všechny nové ventilátorové série a kdyby tomu tak skutečně bylo, pak by byly dnešní ventilátory v porovnání se starými jako z jiného světa. To možná jsou, ale leda tak svým vzhledem. Corsair si pro nás také připravil srovnání ve stylu běžný ventilátor proti nejlepším konkurentům proti ML Series. Tyto nové ventilátory pochopitelně vycházejí ze srovnání nejlépe a slibují nejvyšší průtok vzduchu při nejvyšším statickém tlaku, a to při celé škále otáček od nějakých 400 do 2400 otáček za minutu.





Corsair ML Series přichází ve dvou velikostech, a to ML120 a ML140, přičemž dále jsou rozlišeny na základní verzi prodávanou po dvou kusech, dále verzi PRO vylepšenou o gumové rohy pro tlumení vibrací, které mají i všechny další verze vybavené bílými, červenými či modrými LED.





Ze srovnání se dozvíte také všechny podstatné specifikace o otáčkách (regulovány jsou pomocí PWM), statickém tlaku, průtoku vzduchu v kubických stopách za minutu, hlučnosti a ceně. Corsair uvádí, že ventilátory ML Series jsou už dostupné, ale může jim chvíli trvat, než se na trhu rozšíří.


Zdroj: Corsair

reklama