reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair připravil Scimitar RGB Elite: herní myš s tuctem tlačítek pro palec

17.2.2020, Jan Vítek, aktualita
Corsair připravil Scimitar RGB Elite: herní myš s tuctem tlačítek pro palec
Myši s celou "klávesnicí" pro palec jsme už mohli na trhu vidět a typicky jde o modely určené pro hry typu MOBA či MMO. Nyní přichází na trh Corsair Scimitar RGB Elite, který nabídne díky tomu celkem 17 programovatelných tlačítek. 
Corsair Scimitar RGB Elite je tak počítačová myš, která má ve své výbavě především jednu specialitku, a tou je bok posázený celkem 12 tlačítky posázenými do matice 4 x 3 s příslušným očíslováním. Tlačítka se od sebe liší jednak barvou, ale také texturou, přičemž výchozí s označením pět má na sobě ještě výstupek, takže bude sloužit pro orientaci. 
 
 
I tak si můžeme jen těžko představit, že bude snadné se v takovém poli tlačítek orientovat palcem jen tak po hmatu, ale to nelze hodnotit jen tak od pohledu a ostatně může jít o velice individuální záležitost. 
 
Krom těchto tlačítek tu máme obvyklou sestavu dvou hlavních plus kolečka a nakonec ještě dvojici horních. Všech sedmnáct tlačítek je tu plně programovatelných.
 
 
Kolečko je tu zasazeno do průrvy mezi hlavními tlačítky, takže v této části je vidět skrz myš. V hliníkovém jádru je pak zasazen senzor Pixart PMW3391 s rozlišením 18 tisíc DPI. Pod hlavními tlačítky pak trůní spínače firmy Omron s ratingem 50 milionů stisků. 
 
Co se týče ergonomie, pak myš je pochopitelně určena pouze pro pravou ruku a od výrobce je velice vhodné, že umožnil změnit pozici pole bočních tlačítek v rozsahu 8 milimetrů. Jinak by vzhledem k malé hybnosti palce nemusela vyhovovat velké části zákazníků. Mluvíme zde o tzv. "Key Slider control system".
 
Rozměry nové Scimitar RGB Elite nebyly uvedeny, ale vypadá velice podobně jako myš Scimitar Pro RGB, která měří 119 x 77 x 42 mm. Dozvíme se ovšem hmotnost, a to 122 gramů bez kabelu. Očekávat můžeme cenu kolem 2300 Kč s daní. 
 
 
Nakonec tu máme novou podložku Corsair MM500 Premium Anti-Fray Cloth Gaming Mouse Pad Extended 3XL, která má rozměry 1220 x 610 mm, takže jde o jednu z těch, na nichž má sedět i klávesnice. Tlustá je 3 mm a jak už říká její název, jde o látkovou podložku, ovšem s úpravou proti třepení. Připravit si ovšem musíme cca 1200 Kč.- 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama