Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair rozšiřuje nabídku herních periferií

4.6.2013, Jan Vítek, aktualita
Corsair rozšiřuje nabídku herních periferií
Corsair si mimo jiné pro Computex přichystal také nové herní periferie, a to jednak další přírůstky do známé řady Vengeance, ale také do řady Raptor. Ta se stala součástí nabídky této firmy poté, co zhruba před rokem získala německou společnost...
Corsair si mimo jiné pro Computex přichystal také nové herní periferie, a to jednak další přírůstky do známé řady Vengeance, ale také do řady Raptor. Ta se stala součástí nabídky této firmy poté, co zhruba před rokem získala německou společnost Raptor Gaming.




Mezi novinky tak patří klávesnice Vengeance K70, která byla představena již v březnu, ovšem nyní kromě tlačítek Cherry MX Red nabízí v ostatních verzích také tlačítka Cherry MX Brown a Blue. Jinak by její vlastnosti měly zůstat stejné, takže nové je pouze to, že máme na výběr. Ovšem otázkou jako obvykle je, jaké verze se na náš trh vůbec dostanou, neboť o mechanické klávesnice je poptávka vzhledem k jejich ceně poněkud vlažná.





Dále se dočkáme rovněž mechanické Vengeance K65 určena pro ty, kterým nebude vadit, či spíše bude přímo vyhovovat absence numerického bloku. Tento model je jako obvykle tvořen hliníkovým tělem, do nějž jsou zasazeny klávesy či další tlačítka se speciálními funkcemi. Konkrétně jde především o Cherry MX Red s lehkým lineárním stiskem. Krom toho tento model slibuje 100% anti ghosting a N-key rollover, takže stisknuté klávesy by se vzájemně neměly ovlivňovat a blokovat. Pro snadnější přepravu je pak klávesnice opatřena odpojovacím USB kabelem.





Poslední klávesnicovou novinkou je Raptor K50 vybavená RGB LED podsvícením. Jedná se již o klasickou hybridní membránovou klávesnici, která je všakvybavena 18 programovatelnými tlačítky a dalšími funkcemi. Dohromady si dokáže zapamatovat a uložit do své paměti až 54 maker.





Nyní jsou již na řadě myši, a to nejprve Raptor M40 se 4000dpi senzorem Avago ADNS-3090, velkými PTFE teflony, masivním kolečkem a změkčeným povrchem. Určena je pro pravou ruku a nabídne rovněž možnost změny hmotnosti a celkově sedm programovatelných tlačítek včetně přepínače dpi, a to i dočasného pro preciznější zamíření (obvykle se nazývá Sniper button).





Nakonec tu je Raptor M30 Gaming Mouse se stejným senzorem Avago a ještě většími teflony. Dále má v nabídce šest tlačítek včetně přepínače dpi, rovněž změkčený povrch a i když vypadá, že by mohla vyhovovat i levákům, dle výrobce tomu tak není. To evidentně kvůli posazení dvou bočních tlačítek na levé straně myši.

Všechny klávesnice přijdou na trh v červenci, zatímco myši už v červnu. Ceny jsou následující (dle pořadí): 130, 90, 100, 60 a 50 USD.

Zdroj: TZ Corsair