reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair si připravil 60procentní desktopovou modifikovatelnou klávesnici

17.3.2021, Jan Vítek, aktualita
Corsair si připravil 60procentní desktopovou modifikovatelnou klávesnici
Pokud jde o menší klávesnice, obvykle můžeme probírat tzv. TKL verze bez numerického bloku. K65 RGB Mini od firmy Corsair jde ale ještě dál, a to na cca 60 procent plné velikosti nabízí i celou řadu různých náhradních kláves.
Příznivci klávesnicového minimalismu tak mohou zbystřit, neboť je na obzoru nová miniklávesnice od Corsairu, která staví na dobře známých mechanických modelech K. Klávesnice K65 RGB Mini je prvním 60procentním modelem této firmy a kdo bude chtít, může si ji vylepšit pomocí až šesti sad kláves PBT Double-Shot Pro.
 
 
Dané sady tak nahradí výchozí černé klávesy a k dispozici jsou (vedle náhradní černé) konkrétně bílé, modré, červené, zelené a růžové. Ty si tak můžeme pochopitelně namíchat a vytvořit si vlastní originální podobu klávesnice, i když pak už bude lepší si ani nepředstavovat, jak bude takový výsledek vypadat pod plnou RGB diskotékou. 
 
 

Samotná Corsair K65 RGB Mini nabízí na výběr mechanická tlačítka Cherry MX Red, Silent či Speed Silver, která mají samozřejmě vždy vlastní RGB diodu. Podsvícení tu má celkem 20 efektů řízených pomocí softwaru iCUE, dále tu máme paměť pro až 50 profilů, plný NKRO (N-key rollover) či 100% anti-ghosting a jistou Corsair Axon Hyper-Processing Technology, pod níž se skrývá dotazovací frekvence 8000 Hz. 
 
 
Kabel této klávesnice je odpojitelný (USB C) a má délku 1,8 metrů a samotná klávesnice měří 294 x 105 x 44 mm a váží 0,85 kg. Většina kláves má také sekundární funkce včetně multimediálních, které jsou znázorněny na jejich přední straně, ovšem evidentně už nejde o průsvitné popisky. V základním balení máme ještě alternativní klávesu Esc s logem firmy Corsair a také mezerník s průsvitnou kostičkovanou texturou, což můžeme vidět na prvním snímku nahoře. 
 
Corsair K65 RGB Mini dostala oficiální cenovku 110 USD a sady barevných kláves přijdou na 30 USD. 


reklama