Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair si připravil low-end skříň Carbide 200R

25.10.2012, Jan Vítek, aktualita
Corsair si připravil low-end skříň Carbide 200R
S řadou skříní Carbide od společnosti Corsair jsme dobře obeznámeni, však nedávno jsme testovali model 500R. Nyní na trh přichází Carbide Series 200R, což je tedy middle tower pro běžné sestavy a už dle označení se dá určit, že půjde o levnější...
S řadou skříní Carbide od společnosti Corsair jsme dobře obeznámeni, však nedávno jsme testovali model 500R. Nyní na trh přichází Carbide Series 200R, což je tedy middle tower pro běžné sestavy a už dle označení se dá určit, že půjde o levnější skříň. A dle toho také bude vypadat.





Corsair Carbide Series 200R s modelovým označením CC-9011023-WW je vyroben z oceli SECC a plastu ABS, má rozměry 490 x 270 x 560 mm (hmotnost Corsair jako obvykle neuvádí, ale ta nebude vysoká). Vepředu najdeme místo pro tři 5,25" mechaniky a čtyři 3,5" či 2,5" disky / SSD. Těch je tak málo vzhledem k tomu, že Corsair chtěl ponechat místo pro případně velmi dlouhé grafické karty (až 43 cm), i když to spíše vypadá jako alibismus, za nímž stojí snaha ušetřit.





Tray může nést základní desk formátu ATX či Micro-ATX a pro chlazení poslouží pět 120/140mm ventilátorových pozic a k tomu tři další 120mm. Umístěné jsou vepředu, vzadu, nahoře a v bočnici. Přední panel pak nabídne dva porty USB 3.0 s adaptérem na 2.0 headery a dva audio.

Cena této skříně byla stanovena na 60 USD. Za tuto cenu vypadá celkem slušně, jen kdyby se výrobce nesnažil nabídnout to, co bychom očekávali od high-end herních skříních, čili pozici ventilátoru na každém rohu a také možnost instalace těch nejdelších karet u takové skříně nedává smysl.

Zdroj: TZ Corsair