Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair uvádí SSD s kontrolery od Link_A_Media Devices

5.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Corsair uvádí SSD s kontrolery od Link_A_Media Devices
Zatímco minulé generaci spotřebitelských SSD jednoznačně vládly kontrolery SandForce SF-2281, v té nadcházející už to tak jasné nebude. OCZ si pro své Vertex 4 vybralo upravené staré Marvell a přitom v jeho modelech třetí generace byly SandForce...
Zatímco minulé generaci spotřebitelských SSD jednoznačně vládly kontrolery SandForce SF-2281, v té nadcházející už to tak jasné nebude. OCZ si pro své Vertex 4 vybralo upravené staré Marvell a přitom v jeho modelech třetí generace byly SandForce jako doma. Nyní si své nové modely přichystal také Corsair, který však sáhl po SSD kontroleru LM87800 od Link_A_Media Devices (LAMD). Ten je samozřejmě určen pro rozhraní SATA 6 Gbps a uplatní se v modelech Neutron a Neutron GTX.





Modely Neutron Series GTX SSD budou nabízeny v obvyklých kapacitách 120 GB, 240 GB a 480 GB a slibují výkon až 555 MB/s při sekvenčním čtení, 500 MB/s při zápisu a 90000 IOPS při náhodném čtení/zápisu 4kB dat. V případě Neutron to je kapacita 120 GB a 240 GB, rychlosti 555 MB/s při čtení, 370 MB/s při zápisu a 90000/85000 IOPS při čtení/zápisu. Oproti předchozí generaci se tedy výkon ani moc nezvýšil, ale stejně jsme blízko maximální propustnosti dnes používané verze rozhraní SATA a výkon není vše.





Důležitější je, aby SSD neztrácely časem na výkonu, k čemuž má posloužit adaptivní technologie DSP a kontroler od LAMD se také postará o ECC a maximální využití životnosti použitých pamětí NAND Flash. Obě série tak nabídnou 5letou záruku a nízkou 7mm výšku, abychom je mohli použít i v tenkých počítačích typu Ultrabook.

Nové Neutrony budou k dispozici od července, přičemž ceny Corsair zveřejní až posléze.

Zdroj: TZ Corsair