reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Creative představilo nové Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series a Champion Series

21.5.2008, Jan Vítek, aktualita
Creative představilo nové Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series a Champion Series
Společnost Creative přichází na trh s další generací zvukových karet, kam se zařazují modely Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series a Champion Series, které jsou určeny pro sloty PCI Express. Nabídnut bude také zcela nový...
Společnost Creative přichází na trh s další generací zvukových karet, kam se zařazují modely Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series a Champion Series, které jsou určeny pro sloty PCI Express. Nabídnut bude také zcela nový I/O panel, který je určen do 3,5" nebo 5,25" pozice a vše je pak optimalizováno pro systém Windows Vista a jejich UAA standard.



Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series je vybavena kódováním Dolby Digital a je možné ji k systému domácího kina připojit jedním kabelem. Hardwarově urychlované audio zprostředkovává procesor X-Fi, jenž podporuje efekty EAX 5.0 a 3D poziční audio. Model Champion Series pak má k dispozici vše co předchozí karta, ale navíc je zde také interní I/O rozhraní pro rychlé zapojení sluchátek a náhlavních sad z předního panelu. Pokud ten zapojíme do 5,25" šachty, pak krom toho bude vybaven linkovými konektory RCA (neboli Cinch). I když zde je pravda, že nevidím důvod, proč se tyto dva konektory nemohly vejít i na 3,5" panel.

Karty jsou dále vybaveny technologií X-Fi Crystalizer pro obnovu výšek a hloubek zvuku, které byly ztraceny vlivem komprese do ztrátových formátů. Dále je zde také X-Fi CMSS-3D, která má za úkol tvořit virtuální prostorový zvuk pro dva kanály. A pak je zde SW Creative ALchemy pro obnovu EAX a prostorového zvuku ve hrách využívajících technologii DirectSound a provozovaných ve Windows Vista. Kromě toho reprodukovaný zvuk je v až 24bitové kvalitě a odstup šumu od signálu je 109 dB.

Zdroj: TZ Creative
reklama