reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Crysis Remastered v nové podobě přijde 18. září

25.8.2020, Jan Vítek, aktualita
Crysis Remastered v nové podobě přijde 18. září
Lidé byli vrcholně nespokojeni s podobou hry Crysis Remastered, a tak se tvůrci raději opět na několik týdnů pustili do práce, aby přinesli ještě výraznější úpravy. Můžeme se podívat na technologický trailer, jak se jim to povedlo.
Crysis Remastered už měl být na trhu, ovšem vzhledem k velice negativně přijatému traileru byl nástup odložen a Crytek slíbil, že hru ještě výrazněji přepracuje. Stále pochopitelně půjde o remaster, takže se nemůžeme těšit na hru s grafikou na dnešní úrovni, ovšem i tak by měla být mnohem líbivější, ale to ať už každý posoudí sám. 
 
 
Titul Crysis Remastered přijde na trh v pátek 18. září pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Těšit se můžeme na celkově živější grafiku s nově pojatým nasvícením scén, kde tak vynikne i hra světla a stínů v džungli stejně jako odrazy paprsků slunce na vodní hladině. 
 
Budou tu také nové textury (až 8K), ray tracing pro odrazy na vodní hladině či obecně na lesklém povrchu a další efekty či technologie jako motion blur, Screen Space Reflections and Shadows (SSR & SSS), Temporal Anti-Aliasing (TAA), HDR, Screen Space Directional Occlusion (SSDO), částicové efekty či Parallax Occlusion. 
 
 
Crytek také k novému traileru přistoupil zcela jinak než dříve, kdy ukázal sestřih filmových scén se záběry hry bez jakéhokoliv srovnání. Právě o přímém srovnání starého a nového pojetí grafiky je i nový trailer a soudě dle plusů/minusů na YouTube jsou s ním lidé už mnohem více spokojeni. Ale přesto je tu důvod k tomu, aby tvůrcům spílali.
 
Jednak jde o ray tracing, který měl být dle starších informací zajištěn pomocí SVOGI, softwarové technologie v CryEngine. To má stále platit pro konzole, ovšem v případě PC verze tu bude dodatečná podpora NVIDIA DLSS a VKRay rozšíření na Vulkanu, takže budou zapotřebí karty řady GeForce RTX. O kartách AMD se v tomto ohledu nemluví, ale je možné, že se hráči dočkají i dodatečné podpory ray tracingu na nových kartách s RDNA2, přeci jen, jde o Vulkan. 
 
Dále nám Crytek na YouTube oznamuje, že hra přichází v daný den na naše oblíbené herní platformy, přičemž v případě PC bude po jistou nezveřejněnou dobu exkluzivně k dispozici jen na Epic Games Store (cena 30 dolarů). Jiné herní platformy pro PC nebyly zmíněny a není ani divu, že to někteří berou jako špatný vtip.  


reklama