reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CZC.cz narostly tržby o 30 %

24.7.2012, Jan Vítek, aktualita
CZC.cz narostly tržby o 30 %
CZC.cz již dávno začala rozšiřovat své pobočky po celé republice a v letos červnu společnost také oznámila, že plánuje otevřít desítky nových poboček, a to i v rámci partnerského programu. Několik dní nato již byly otevřeny první takové...
CZC.cz již dávno začala rozšiřovat své pobočky po celé republice a v letos červnu společnost také oznámila, že plánuje otevřít desítky nových poboček, a to i v rámci partnerského programu. Několik dní nato již byly otevřeny první takové prodejny, respektive byly přeměněny stávající prodejny v Mostě, Českém Krumlově a Říčanech, takže není divu, že tato strategie firmě CZC.cz přináší zvýšení tržeb. Nejnovější čísla hovoří konkrétně o 30 % v porovnání prvních dvou kvartálů let 2011 a 2012.





CZC.cz tak vykazuje od podzimu 2010 stabilní růst a firma zaznamenává zvyšování zájmu o osobní odběr na pobočkách, což je vzhledem k jejich rozšiřování celkem pochopitelné. Nejvíce se prodávají notebooky, PC sestavy, mobilní telefony a tablety. A zvlášť tabletů se letos prodalo již třikrát více než za celý předchozí rok, takže jde o obdobu nástupu netbooků.

Dále firma zaznamenala rychlý růst prodeje nového sortimentu - televizorů, satelitní techniky a audia, ovšem na druhou stranu prodej samostatných komponent stagnuje, což prý platí pro celý trh. CZC.cz také zaznamenalo příliv nových zákazníků ve svém e-shopu, což prezentuje pomocí 60% nárůstu počtu faktur od nově registrovaných zákazníků v měsíci červnu za roky 2011 a 2012. Těm se prý líbí především možnost zaslat si zboží na pobočku k vyzvednutí zdarma.

Zdroj: TZ CZC.cz
reklama