reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link představil 4G LTE router DWR-921

12.3.2013, Jan Vítek, aktualita
D-Link představil 4G LTE router DWR-921
D-Link si nejen pro cestovatele připravil nový router DWR-921, který dokáže využít rozhraní 4G LTE pro mobilní připojení k internetu, a to s propustností až 100 Mbps (download). Z mobilního připojení se tak stává vážný konkurent ostatním...
D-Link si nejen pro cestovatele připravil nový router DWR-921, který dokáže využít rozhraní 4G LTE pro mobilní připojení k internetu, a to s propustností až 100 Mbps (download). Z mobilního připojení se tak stává vážný konkurent ostatním způsobům připojení k Internetu, alespoň tedy co se týče maximální udávané propustnosti. Navíc není vůbec špatná ani rychlost uploadu, která je až 50 Mbps.





Router DWR-921 podporuje všechny hlavní komunikační technologie a je kompatibilní s frekvenčními pásmy 800, 800/900 a 2600 MHz. Pak tu je také doplňkový modul 3G pro komunikaci UMTS i HSDPA/HSUPA a možné je rovněž tento router propojit s kabelovým modelem či DSL a využít jej pouze jako zálohu v případě, že hlavní způsob připojení zklame.

Výrobce slibuje jednoduché zapojení a nastavení. Stačí vložit vhodnou SIM kartu do slotu na zadní straně, spustit průvodce nastavením a spolehnout se na něj. Pro připojení dalších zařízení můžeme využít klasické Wi-Fi 802.11 b/g/n s propustností až 150 Mbps či zabezpečením WPA/WPA2 a pak tu jsou také klasické ethernetové porty (100 Mbps).

D-Link DWR-921 je již dostupný za doporučené ceny 5441 Kč či 217 euro bez daně, jež jsou naštěstí v obchodech výrazně nižší.
 
Zdroj: TZ D-Link


reklama