reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link uvádí dvě IP kamery pro firmy i domácnosti

15.5.2013, Jan Vítek, aktualita
D-Link uvádí dvě IP kamery pro firmy i domácnosti
Společnost D-Link si připravila dva nové modely IP kamer, a to DCS-3010 a DCS-6210, které jsou určeny pro dohled nad firmami i domácnostmi. První model je určen především pro interiéry a druhý je díky odolnému tělu vhodný i pro venkovní...
Společnost D-Link si připravila dva nové modely IP kamer, a to DCS-3010 a DCS-6210, které jsou určeny pro dohled nad firmami i domácnostmi. První model je určen především pro interiéry a druhý je díky odolnému tělu vhodný i pro venkovní použití. Oba pak nabídnou oboustrannou hlasovou komunikaci.





Dále nám obě kamery nabídnou podporu napájení přes Ethernet (PoE), ale jinak se velmi liší svým vzhledem. Zatímco DCS-3010 má klasický stojan pro přišroubování na zeď či strop, díky němuž můžeme nastavit úhel pohledu, DCS-6210 má kupolovitý tvar a tělo s třídou krytí IP66.





DCS-3010 je také vybavena 1/4" senzorem s rozlišením 1 Mpix, který nabídne maximálně 1280 x 800, zatímco DCS-6210 je vybavena lepším 1/2" a dvoumegapixelovým senzorem schopným snímat v rozlišení Full HD, elektronicky ovládanou clonou a objektivem, který se díky PTZ může v rámci možností nasměrovat.

Obě kamery komprimují obraz do H.264 či MPEG-4 s MJPEG a pro zvuk jsou využity formáty G.711 a G.726. Díky Multicast IP pak lze současně vysílat až tři přenosy, každý s odlišně nastaveným obrazem s jiným bitrate. Mezi možnosti také patří záznam na vlastní kartu MicroSD/SDHC pro případ výpadku sítě, přičemž zde se využije také klient Samba pro záznam na NAS či počítač. Podporovány jsou také protokoly SSL a HTTPS.

D-Link pak samozřejmě umožní také využívat aplikaci D-ViewCam pro OS Windows, díky níž můžeme najednou spravovat až 32 kamer a nechybí ani aplikace pro Android a iOS. Obě kamery jsou již dostupné za 6275 Kč, respektive 9650 Kč bez daně. V nabídkách obchodů jsou přitom uvedeny již řadu měsíců.

Zdroj: TZ D-Link
reklama