reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další detaily o ECS X58B-A

30.10.2008, Pavel Boček, aktualita
Další detaily o ECS X58B-A
Zatímco Foxconn možná s prodejem značkových základních desek skončí (o čemž jsme informovali před chvílí), Elitegroup Computer System, který z velké části prodával desky pouze jako OEM, se na tento trh vrhne. V posledních měsících totiž...
Zatímco Foxconn možná s prodejem značkových základních desek skončí (o čemž jsme informovali před chvílí), Elitegroup Computer System, který z velké části prodával desky pouze jako OEM, se na tento trh vrhne. V posledních měsících totiž aktivně prezentuje své nové modely a již se nejedná pouze o další tuctové desky, ale o plnohodnotné modely, které mají co nabídnout. Jedním z nich je i X58B-A Black Edition, založená na čipové sadě Intel X58 + ICH10R, o které jsme zmínili již dříve. nyní se o této desce objevily další podrobnosti včetně fotografií.



VRM mikroprocesoru Core i7 tedy bude mít méně fází než modely konkurence - konkrétně šest - to ale znamená nižší cenu, navíc s použitím kvalitnějších tranzistorů a kondenzátorů může být výsledek stejný jako s použitím 16 průměrných fází. Napájení pamětí je dvoufázové. VRM, severní a jižní můstek pak má chlazení QoolTech II s heatpipe. Deska nabízí dva sloty PCIe 2.0 x16, jeden PCIe x4, dva PCIe x1 a jeden PCI. Paměťových banků má šest, pojme tedy plných 24 GB DDR3-1600 pamětí.



Vedle šesti SATA-300 (s podporou JBOD a RAID 0, 1, 5 a 10) má klasicky dva eSATA konektory a již žádný UATA-133 (což také snížuje cenu). Ušetřený prostor pojaly dva kontroléry pro gigabit Ethernet, dále je klasicky integrován kodek pro osmikanálové HD audio (s optickým výstupem S/PDIF). ECS X58B-A má stále ještě dva PS/2 porty, i přesto se ale na I/O panel vešlo všech šest USB 2.0 portů, dalších šest je možné vyvést brackety; podobně je to s 1+1 FireWire 400. Přímo na sobě má deska tlačítka pro usnadnění přetaktování, což je i to pro výmaz CMOS paměti na I/O panelu. A za kolik že se nakonec bude prodávat ? Pouze za 260 amerických dolarů.

Zdroj: bit-tech.net
reklama