reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Das Keyboard 4: mechanická klávesnice s USB 3.0

26.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Das Keyboard 4: mechanická klávesnice s USB 3.0
Společnost Das Keyboard si připravila nový model mechanické klávesnice Das Keyboard 4, která má oproti předchozím modelům představovat výrazné zlepšení. Nabídnout má mimo jiné i hub s USB 3.0 nebo ovládání zvuku.
Das Keyboard 4 má tedy být výrazně lepší než předchozí modely klávesnic, jak nás ujišťuje autor této značky, Daniel Guermeur. Nová mechanická klávesnice verze 4 přichází vybavena předělanou schránkou, která má pohlcovat vibrace a také je vybavena velkým knoflíkem pro ovládání hlasitosti.




- klikněte pro zvětšení -


V ostatních ohledech je design této klávesnice celkem normální, a to včetně nabídky a rozložení kláves. Nad numerickou částí ale máme i speciální tlačítka pro ovládání multimédií a také snadné a rychlé uspání počítače.

Pak tu je hub se dvěma porty USB 3.0 s propustností 5 Gbps, NKRO přes USB, čili se nemusíme starat o to, kolik najednou stisknutých kláves tento model dokáže zaznamenat. Specialitkou je magneticky přichycený dlouhý podstavec, který klávesnici udržuje ve 4° sklonu a má i funkci pravítka. Nakonec výrobce zmiňuje dlouhý dvoumetrový kabel.


Das Keyboard 4 bude k dispozici ve verzi Professional s klasickými QWERTY popisky a také ve verzi Ultimate, která nebude mít vůbec žádné popisky. Obě využijí tlačítka Cherry MX Blue nebo Cherry MX Brown, jejichž kontakty mají být pozlaceny. V nabídce budou v americké, německé, anglické či severské verzi za 169 euro v případě Cherry MX Blue a 173 euro s Cherry MX Brown.

Zdroj: techPowerUp

reklama