reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell již brzy vydá MID Streak

26.5.2010, Jakub Doležal, aktualita
Dell již brzy vydá MID Streak
Trhu s tablety zatím neohroženě vládne Apple, avšak od 4. června mu přibude první konkurence. Do obchodů, by se měl totiž dostat produkt z dílen společnosti Dell a první videa naznačují poměrně zajímavé zařízení. Dell se stejně jako Apple...
Trhu s tablety zatím neohroženě vládne Apple, avšak od 4. června mu přibude první konkurence. Do obchodů, by se měl totiž dostat produkt z dílen společnosti Dell a první videa naznačují poměrně zajímavé zařízení.



Dell se stejně jako Apple rozhodl vyplnit „díru“ na trhu mezi telefony a netbooky/notebooky. K tomu by mu měl pomoci nový produkt s označením Streak. První nadšení asi zchladí fakt, že zatím bude k dispozici pouze u anglického operátora O2 a americký trh zasáhne až v průběhu léta.

V průběhu čekaní si tedy alespoň shrňme základní specifikaci nového Streaku. Asi nejdůležitějším parametrem bude multi-dotykový displej, který nabídne kapacitní technologii, úhlopříčku 5“ a WVGA rozlišení (800×480). Dostatečný výkon obstará velmi populární čipset Snapdragon na frekvenci 1 GHz. S uživatelským prostředím vsadil Dell na Android, avšak na starší verzi 1.6. Naštěstí prý Dell pilně pracuje na verzi 2.2 a také na nasazení Flashe 10.1.



Z další výbavy zaujme především přítomnost 3G modemu a tedy možnosti telefonovat. Pro tento účel je také přítomen Bluetooth na bezdrátový headset, či případně klasický drátový. V případě, že zapomenete své handsfree doma, je zde možnost využít mikrofon přímo v těle Streaku, aspoň se tak na chvíli vrátíte do dob prvních „přenosných“ telefonů. Další bezdrátovou technologií je samozřejmě Wi-Fi, které však Dell blíže nespecifikoval.

Nasazení Androidu v kombinaci s GPS modulem nabídne oblíbené Google Maps a „turn-by-turn“ navigaci. Na své si přijdou i milovníci fotografií, či videa, neboť v těle Streaku naleznou 5Mpix fotoaparát, který v případě špatného osvětlení využije dvojici LED blesků. Pro snímky, video, muziku, nebo další data je připravena paměť o skromné velikosti 2 GB, kterou je naštěstí možno rozšířit přes microSD slot.

První videa naznačují poměrně svižné uživatelské prostředí, kde samozřejmě nesmí chybět widgety pro sociální sítě. Dalším plusem je přítomnost multitaskingu. Napájení přístroje bude mít na starosti baterie s kapacitou 1530 mAh. Streak by měl s touto energií „přežít“ celý den, avšak počkejme si na první testy. Zatím jedinou neznámou je cena, kterou se však dozvíme již 4. června na stránkách anglického O2.

Zdroj: Fudzilla, Slashgear, Engadget
reklama