reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell odhalil nové pracovní počítače

19.9.2012, Jan Vítek, aktualita
Dell odhalil nové pracovní počítače
Společnost Dell si připravila celou řadu nových počítačů určených pro firmy, které mají široký záběr. Jde o ultrabooky, tablety i počítače All in One, a to konkrétně Latitude 6430u Ultrabook, Latitude 10 Tablet a OptiPlex 9010 All-in-One....
Společnost Dell si připravila celou řadu nových počítačů určených pro firmy, které mají široký záběr. Jde o ultrabooky, tablety i počítače All in One, a to konkrétně Latitude 6430u Ultrabook, Latitude 10 Tablet a OptiPlex 9010 All-in-One. Ty mají přes to, že jde o rozdílná zařízení, tvoři ucelenou řadu zaměřenou na snadné a bezpečné sdílení dat.





Latitude 10 Tablet s 10" displejem slibuje všestrannost a jak můžeme snadno vidět z fotografie, určen je pro operační systém Windows 8. Dále se máme dočkat vyměnitelné baterie a robustních bezpečnostních funkcí jako Dell Data Protection | Encryption, která šifruje veškerá data ukládaná na zařízení připojená přes rozhraní USB. Ohledně specifikací ale zpráva neodhaluje v podstatě nic.





Pak je tu zmíněný ultrabook Latitude 6430u se 14" obrazovkou, který měl projít testováním dle MIL-STD-810G a nabídne nám o třetinu tenčí a o 16 % lehčí tělo než dnešní modely 14" notebooků Latitude. Předběžné testy pak slibují celodenní výdrž na baterie, čimž tedy Dell nejspíše myslí pracovní den, čili alespoň 8 hodin.

Design ultrabooku je prý založen na řadě Dell XPS 13, alespoň co se týče designu, zabezpečení a správy. Dočkáme se také Dell Data Protection | Encryption a k tomu procesorů Intel vPro.





Nakonec tu je Dell OptiPlex 9010 All-in-One, čili počítač v jednom kusu. Jeho obrazovka má úhlopříčku 23" a může nést zabudovanou či samostatnou webkameru. Dell zde poukazuje především na výhody ohledně úspory místa, ale jinak neuvádí žádné podrobnosti.

Latitude 10, Latitude 6430u and OptiPlex 9010 AIO budou koncovým zákazníkům k dispozici společně s příchodem operačního systému Windows 8. Ten se má dle dřívějších zpráv dostat na trh 26. října.

Zdroj: techPowerUp
reklama